Servisne

Ko dežura za vreme praznika?

U subotu, 11. novembra obeležava se Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Dan primirja je džavni praznik, pa će službe i ustanove raditi redukovano.

Zbog državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obeležava u znak sećanja na 11. novembar 1918. dan kada je potpisano primirje u Velikom ratu,  državne i javne ustanove, kao i firme i preduzeća neće raditi ili će raditi redukovano.

Službe za zdravstvenu zaštitu dece i odraslih u Domu zdravlja radiće od 7 do 20 sati, kao i Infuzioni punkt u Zdravstvenoj stanici “Čair” uz dežurnog lekara. Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu u Hitnoj pomoći, dežuraće čitavog dana. Patronažne sestre će biti na terenu od 7 do 14 sati, do kada će raditi i laboratorija u Domu zdravlja.

Sestre službe kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja, radiće na terenu od 7 do 20 časova, dok će punkt u Rajićevoj biti otvoren od 7:30 do 14:30.

Apoteka “Ćele kula”, dežuraće čitavog dana za vreme praznika, dok će apoteka “Čegar”  raditi od 8 do 15 sati. U isto vreme radiće i apoteke u Aleksincu, Doljevcu i Merošini.

Zbog državnog praznika i jesenjeg raspusta za školarce u četvrtak i petak primenjivaće se letnji raspored vožnje za radni dan, dok će u subotu 11. novembra, na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, autobusi voziti po nedeljnom redu vožnje, saopštavaju iz Direkcije za javni prevoz Niša.

Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada za 2017. godinu, 9. i 10. novembar zajedno sa vikendom, predviđeni su za kratki jesenji raspust.

Ovaj državni praznik se u Srbiji proslavlja od 2012. godine, a pre toga se obeležavao na prvim časovima u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od 2005. godine.

Bez naplate parkiranja za Dan primirja

JKP “Parking servis” u subotu neće vršiti kontrolu i naplatu parkiranja na opštim parkiralištima u zoniranim delovima grada. Takođe, Korisnički servis istog dana neće raditi.

Muzej i lokaliteti neće raditi u subotu

Iz Narodnog muzeja obaveštavaju građane da će na dan praznika raditi samo “Ćele kula” i to u vremenu od 10 do 15 sati. Ostali objekti Narodnog muzeja Niš neće biti otvoreni a sa redovnim radom nastavljaju u nedelju.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com