Društvo

Teodosićeve patike, izleti, vaučeri na licitaciji za lečenje profesorke

Humanitarna akcija "Licitiraj na keju", za lečenje profesorske Jadranke Đurović Todorović, u organizaciji Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta i Studentske Asocijacije NOVA, održaće se 19.juna u 19 sati.

Na licitaciji će se naći patike koje potpisuje proslavljeni srpski košarkaš Miloš Teodosić, potpisan dres fudbalera „Radničkog“, novi roman leskovačkog autora Alekse Kostadinovića „Zima crvenog snega“, izleti, frizerske i kozmetičke usluge, vaučer iznenađenja i još mnogobrojni proizvodi i usluge.

Novac prikupljen ovim putem biće namenjen lečenju redovnog profesora Ekonomskog fakulteta, Prof. dr Jadranke Đurović Todorović, kojoj je dijagnostikovan difuzni B – krupnoćelijski limfom, a novac joj je potreban za lečenje u inostranstvu.

„Pozivamo sve ljude dobre volje i velikog srca, da 19. juna dođu na Amfi nišavskog keja i podrže akciju. Pomozite nam da zajedno obezbedimo sredstva za lečenje naše profesorke i time pošaljemo poruku humanosti“, naveli su u saopštenju ovi mladi, divni, Jadrankini studenti.

Podsetimo, profesorka Jadranka je prošlog leta primetila blago uvećanje limfnih žlezda. Dijagnostikovali su joj ozbiljan rak limfnih žlezda, koji se širi brzo i agresivno. Nakon ciklusa hemoterapija u Srbiji, nada se javila, ali su loši rezultati kontrolnog pregleda otkrili da se bolest vraća i da mora da krene sa terapijom koja se u našoj zemlji još ne koristi.

Jadranka Đurović Todorović je Ekonomski fakultet završila kao najbolji student u svojoj generaciji, a nakon magistriranja na Ekonomskog fakultetu u Beogradu počela je da radi u Nišu.

Nakon doktoriranja 2012. godine postala je redovni profesor niškog Ekonomskog fakulteta. Tri godine kasnije, 2015. godine postala je najmlađi dekan te visokoškolske ustanove. Sada je šef Katedre za nacionalnu ekonomiju i finansije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com