Društvo

Ističe rok za obaveznu registraciju električnih trotineta

Svi koji poseduju laka električna vozila, odnosno električne trotinete i bicikle, moraju posledovati nalepnicu za registraciju, objavljeno je u Službenom glasniku.

Kao krajni rok rok je naveden 15.jun.

“Nakon 15. juna 2024. godine, u saobraćaju na putu mogu učestvovati samo laka električna vozila na kojima je postavljena nalepnica u skladu sa odredbama ovog pravilnika”, navedeno je u Pravilniku.

Nalepnica koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja, kako je navedeno, biće pravougaonog oblika, vidljiva u dnevnim i noćnim uslovima, samouništavajuća pri pokušaju uklanjanja, sivosrebrne boje i dimenzija 36×60 milimetara.

Foto: Printscreen Službeni glasnik

U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke (ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja), podatke o prebivalištu (mesto, poštanski broj, ulica i kućni broj, telefon, e-mail), kao i podatke o lakom električnom vozilu (marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina, masa praznog vozila).

Registracija trotineta biće TRAJNA.

Detaljnije o pravilima OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com