IZBORI NIŠPolitika

Nišlije ponovo izlaze na glasanje na dva biračka mesta u nedelju

U opštini Medijana, u nedelju 16. juna biće ponovljeno glasanje na biračkim mestima 14 i 16 od 7 do 20 sati.

Ponavljaju se izbori na BM 14 – OŠ Ćele Kula i BM 16 – Vatrogasni dom.

Predstavnici opozicije su na nedavnoj konfereniji za novinare pozvali građane sa teritorije te opštine da u nedelju svi glasaju za listu „Ujedinjeni – Nada za Niš“ na ponovljenim opštinskim izborima na biračkim mestima broj 14 i broj 16, takođe u opštini Medijana.

Doktor Dragan Milić, nosilac istoimene izborne liste „Dr Dragan Milić“ rekao je da koaliciji „Ujedinjeni – Nada za Niš“ nedostaje nekoliiko stotina glasova da bi u opštini Medijana dobila još jedan mandat.

„Time će većina opozicije u Skupštini opštine Medijana biti još veća i omogućiće konfor u radu, kako bi Medijanu digli na nivo koji zaslužuje. Mi jesmo pobedili, ali to mora da se potvrdi“, rekao je Milić na konferenciji za novinare.

On je kazao da se opštinski izbori na biračkom mestu broj 14 u Osnovnoj školi „Ćele kula“ i broju 16 u Vatrogasnom domu ponavljaju jer glasači koji su glasali van biračkog mesta nisu koristili formulare koji bili propisani zakonom niti su ti glasovi bili zaštićeni sa markicom koja treba da garantuje zaštićenost podataka.

„Iz tog razloga tražimo da budu ponovljeni gradski izbori na biračkom mestu broj 18 u opštini Medijana. Ne može da vlada jedno pravilo za opštinske izbore, a drugo pravilo za gradske izbore“, naglasio je Milić.

Prema njegovim rečima, gradski izbori moraju obavezno da budu ponovljeni i na biračkom mestu broj 10 u opštini Medijana zbog falsifikovanja zapisnika.

Podsetimo, opozicija je Gradskoj izbornoj komisiji u Nišu, nakon izbora 2. juna, predala ukupno 36 prigovora i osam žalbi.

Kako je rekla predsednica GIK Danijela Milićević većina tih prigovora je odbijeno, kao neosnovano, nepotpuno i nedozvoljeno, a najviše je onih kod koji su odbijeni kao nerazumljivi.

Zatim je opozicija predala žalbu Višem sudu u Nišu, kojima se traži da se ponovi glasanje na biračkim mestima 10 i 18.

U četvrtak je Viši sud usvojio žalbu koja se odnosi na biračko mesto broj 18.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com