Virus KoronaZdravlje

Klinički centar se uključuje u vakcinaciju gradjana Niša

Vakcinacija gradjana Niša od sutra će se, osim u ambulantama Doma zdravlja, obavljati i na tri punkta u Univerzitetskom kliničkom centru Niš (UKC), najavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić.

Prema njegovim rečima, UKC je po uputstvu Ministarstva zdravlja pripremio 20 ekipa za vakcinisanje.

“Sutra i preksutra dobićemo jednu količinu vakcina koje ćemo dati gradjanima Niša po spiskovima i redosledu koji će nam dostaviti Ministarstvo zdravlja To je nastavljanje namere i Ministarstva zdravlja i Vlade Srbije da se poveća broj vakcinisanih gradjana. Iammo još puno država u okruženju koje su još uvek na nuli. Hvala predsedniku Vučiću i Vladi Srbije za ovakvu borbu za zdravlje gradjana Srbije. “, istakao je Perišić.

 

Prema njegovim rečima u vremenu koje stiže vakcine koje stižu biće u vrlo kratkom vremenu date i što znači da će se epidemiloška situacija polako popravljati.

On je kazao da niški Dom zdravlja nastavlja i dalje sa vakcinacijom stanovništva protiv korona virusa, a 600 gradjana koji će biti vakcinisani na punktovima u UKC-u rasteretiće sistem Doma zdravlja.

“Dom zdravlja nastavlja vakcinaciju i obavlja jedan ogroman i spektakularan posao. Uvek koristim priliku da pohvalim direktora Milorada Jerkana i Danijelu Nešić za ogroman posao koji su uradili”, izjavio je Perišić.

Dodao je da će gradjani Niša sutra i preksutra u UKC-u biti vakcinisani ruskom vakcinom “Sputnjik”.

Perišić je apelovao da se gradjani pridržavaju mera koje propisuje republički Krizni štab i da se prijavljuju za vakcinaciju.

“To je jedini način da izadjemo kao pobednici iz ove borbe. Nije vreme ni za opuštanje, ni za popuštanje mera. Epidemiloška situacija je nestabilna, oko 2.000 zaraženih dnevno je prilično veliki broj”, istakao je Perišić.

On je dodao da ćemo ovih dana verovatno “platiti ceh za sve naše Kopaonike i Zlatibore”.

Podsetio je da se u Kovid sistemu niškog Unverzitetskog centra nalaze dva sprata novog Kliničkog centra, Klinika za infektivne bolesti i delovi pedijatrije ginekologije.

Perišić i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan potpisali su u prostorijama Klinike za kardiohirurgije sporazum o donaciji pošto je ambasada te zemlje donirala niškoj kardiohirurgiji respirator.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. За кога су те вакцине и по којим списковима?? Пре више од месец дана сам се регистровао, и још увек чекам на позив- док гледам и слушам старлете, естрадне звезде, стране држављане и мудре Перишиће како хвале председника. А, ја и даље очекујем позив… иако се од наших пара купују те вакцине. Као по добром старом обичају- ако имаш везе у овој земљи, живећеш.

    1. Nekako bi se slozila sa Srbom.I moja porodica se prjavila za vakcinu pre dvadesetak dana i cakamo poziv.Bez obzira na sve i dalje cuvamo svoj imunitet kao od pocetka korone.Pijemo kapsule opc+c vitamina c i medicinski suplement reishi,po savetu nase doktorke.Sto je najvaznije tako cemo se ponasati i posle vakcine,ako nas pozovu.

    2. Mene su zvali posle dva dana,preko E uprave sam se prijavila.Tacnije meilom me obavestili, zvali u ponedeljak da idem ako zelim, a zakazano je bilo utorak 26 u pola 12, mene i supruga ( 33 godine).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com