Sport

Kajakaš Marko Djordjević najbolji sportista Niša, FK Radnički najbolji klub

Kajakaš Marko Djordjević najbolji je sportista Niša u 2022. godini, a najbolji junior u kategoriji juniora i juniorki je streličar Mihajlo Stefanović, odlučila je danas Sekcija sportskih novinara Niša.

Za najbolji sportski kolektiv u ovoj godini, žiri koji čine sportski novinari, proglasio je Fudbalski klub Radnički. Sportski novinari dodelili su priznanja najuspešnijim sportistima i sportskim radnicima 44. godinu zaredom, što je najduže trajanje jedne manifestacije koju organizuje “sedma sila” ne samo u Srbiji, već i u zemljama u okruženju. goddine i kakve slične u organizaciji predstavnika „sedme sile“ nema ne samo u našoj zemlji, već i u zemljama okruženja na Balkanu, po 44.put Se Marku Djordjeviću pripalo je priznanje za najboljeg sportistu pošto je u 2022. godini i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji bio ubedljivo najbolji u Srbiji, ali koji je ostvario odlične rezultate i na evropskim takmičenjima. U najužoj konkurenciji za najboljeg niškog sportistu bili su streličar Ognjen Nedeljković i karatista Andrija Stanković.

Foto: Sportska selekcija novinara Niša

Mihajlo Stefanović, streličar, proglašen je za najboljeg mladog sportistu Niša pošto je prvak Srbije i u juniorskoj, ali i seniorskoj konkurenciji i najbolji i na prvenstvima Srbije u dvorani i na otvorenom u konkurenciji juniora, seniora i veterana. U najužoj konkurenciji za najboljeg mladog sportistu bili su i kik bokser Ognjen Mitrović i džudista Andrija Stošić. U konkurenciji za najbolji sportski klub bili su Fudbalski klub Radnički, Gimnastički klub Niš i Kajak-kanu klub Gusar. Priznanje je pripalo Radničkom, prvenstveno zbog plasmana na kraju prošle sezone kada je izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija. Po tradiciji niški sportski novinari uručili su posebna priznanja sportskim radnicima koji su dali značajan doprinos razvoju niškog sporta.

Specijalno priznanje dobio je Zoran Tuta Živković, nekadašnji rukometni golman, trener i selektor reprezentacije povodom 50 godina od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine. Miljko Čolović dobio je specijalno za unapredjenje streličarstva, Jurica Stanković za uspehe sa reprezentacijom Kine na paraolmpijskim igrama u skijaju i snoubordu, a profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Marko Aleksandrović za izuzetne zasluge u razvoju sporta kod osoba sa invaliditetom, naročito košarke u invalidskim kolicima. Za najboljeg sportskog novinara Niša u ovoj godini proglašen je urednik i osnivač portala “Sport juga” Branislav Ignjatović.

Svečanost izbora najboljih sportista i sportskih kolektiva Niša održana je danas, prvi put od 1979. godine od kada se izbor organizuje bez prekida, na otvorenom, ispred Hrama svetog Cara Konstantina i Carice Jelene. Kako su u Sekciji sportskih novinara Niša istakli, ove godine izostao je tradicionalni Sportski bal na kome se proglašavaju najbolji sportisti i sportski klubovi, zato što aktuelna vlast nije izdvojila novac iz gradskog budžeta za rad Sekcije sportskih novinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Gde gradonacelnica razume sta je tradicija,sta je to sport,sta znaci biti najbolji sportista naseg grada kad ona nijeni prosla pored nekog stadiona a kamoli nedajboze bila nekad sportista.Sram te bilo sotirovski,nastavi samo tako paces pesice preko brda za bugarsku uskoro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com