Sport

Stipendije za 56 najuspešnijih sportista

Najtalentovaniji sportisti, njih 56, dobili su godišnje stipendije Grada Niša. Stipendije se isplaćuju svakog meseca, po 6.000 dinara.

Mnogo mi znači ovakva vrsta podrške, jer su nam treninzi skupi, koristimo suplemente, oprema košta, tako da je ova stipendija značajna da poboljšamo uslove na treninzima. Ja inače puno radim, i ovde sam upravo došla sa treninga, jer me čeka veliko takmičenje – Svetsko prvenstvo u kajaku na divljim vodama u Austriji. Moj dosadašnji uspeh, treće mesto u ovoj disciplini na svetu, doprineo je da dobijem i ovu stipendiju, kaže Milica Kostov, kajakašica, jedna od najuspešnijih sportistkinja i dobitnik stipendije.

– Potrudićemo se da naredne godine iznosi stipendija budu viši, i da sagledamo i mnogo veći broj sportista, da njih mnogo više dobije ovakve stipendije, navodi Branislav Kačar, gradski većnik.

– Ovo je način da pokažemo mladim uspešnim sportistima da neko prati njihov rad, da ih neko podržava, i da se rad i trud uvek isplate. Nadam se da će od ovih uspešnih sportista neko biti i član državne reprezentacije na nekoj od narednih olimpijada, kaže Milovan Bratić, predsednik Komisije za ocenu programa u oblasti sporta.

Ove se godine javnom pozivu odazvalo 27 klubova sa ukupno 76  kandidata. Na prijemu u Gradskoj kući, stipendije je sportisitima uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com