Hronika

Kabl za struju pao na kolosak pruge

Kabli kontaktne mreže koja je pod naponomod 20.000 volti, pao je jutros na kolosek u Sarajevskoj ulici u Nišu. U ovom incidentu nije bilo stradalih, s obzirom na to da se automatski uključio sistem zaštite pa u kontaktnoj mreži više nije bilo struje.

Međutim, zbog ovog kvara potpuno je obustavljen drumski saobraćaj a prilaz koloseku policija je zabranjivala i pešacima.

Železnice Srbije susaopštile da je jutros u 6.10 sati na delu pruge između železničkih stanica Niš i Crveni Krst na oko petnaest metara od putnog prelaza u Sarajevskoj ulici, došlo do ošetećenja kontaktne mreže iznad desnog koloseka zbog pucanja nosećeg užeta za automatsko zatezanje.

“Navedeno oštećenje na kontaktnoj mreži nije moglo da ugrozi bezbednost učesnika u drumskom saobraćaju jer u trenutku kidanja i pada voznog voda u zoni putnog prelaza isključen je napon u vodu. Dežurno osoblje “Infrastrukture železnice Srbije” iz železničke stanice Crveni Krst odmah je izašlona lice mesta, spušteni su branici na putnom prelazu kako ne bi bila ugrožena bezbednost učesnika u drumskom saobraćaju i pešaka.

Nakon što je stigla saobraćajna policija, drumski saobraćaj je obustavljen. Železnički saobraćaj na levom koloseku pruge između stanica Niš i Crveni Krst uspostavljen je u 7.59 sati. Stručne službe “Infrastrukture železnice Srbije” rade na otklanjanju ovog kvara i očekuje se da kontaktna mreža bude popravljena do 19 sati”,  navedeno je u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Na ovoj istoj pruzi, takođe zbog popuštanja nosećeg užeta za automatsko zatezanje kontaktne mreže početkom avgusta je stradao stariji Nišlija dok je sekao drva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com