Politika

Jovanović o Vučićevoj izjavi na Pinku: To su netačne političke konstatacije! (VIDEO)

U vezi sa izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji Pink o Branislavu Jovanoviću, da organizuje proteste u Nišu i da je “odgovoran za četiri najteža krivična dela”, kao i to da je “kriminalac i lopuža”, oglasio se saopštenjem i sam odbornik koalicije “Niš, moj grad”.

“Moram da kažem da su to netačne  političke konstatacije koje očigledno plasira lokalna vlast i lažna opozicija iz Niša. Već četiri godine obustavljen je svaki krivični postupak protiv mene,  nikada  nisam ni prekršajno kažnjavan u delu osetljivog posla koji sam radio. Napominjem da je u toku postupak pred nadležnim sudovima za nadoknadu materijalne i nematerjalne štete koja mi je tom prilikom pričinjena u višemilionskom iznosu”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On je dodao da je činjenica da proteste, kako u Nišu, tako i širom Srbije, organizuje sam narod zbog nezadovoljstva trenutnom vlašću.

Jovanović podseća niške čelnike  da je dok je on učestvovao u lokalnoj vlasti, izgrađena prva idustrisjka zona u Donjem Međurovu, da je Niš sa okolinom dobio fabrike „Juru”, „Beneton”, „Šinvon”, „Leoni”, „Džonson elektrik” što je, kako tvrdi, više puta dokumentovao na sednicama niške Skupštine.

„Elektronsku i Mašinsku industriju su uništili oni koji su vladali do 2000. godine izolacijom, pre svega, i bombardovanjem kome je bila izložena naša zemlja, neodgovornom politikom onih koji me danas optužuju”, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju: „Ko je ko u Nišu dokumentujem činjenicom koja govori o svemu, a to je da ova vlast nije izgradila nijedan bulevar, a ja se izvinjavam niškoj javnosti, pogrešio sam kada sam rekao da smo izgradili osam bulevara, to nije tačno, izgradili smo deset bulevara koji funkcionišu i to: Srpskih junaka (Niška Banja), Ivana Milutinovića, Knjaževačka, Vojvode Putnika (prema groblju), Petra Ranđelovića, Vojvode Mišića (sa mostom), Bulevar Medijana (sa mostom), Dimitrija Tucovića (prema Metrou), Somborski bulevar i bulevar od Novog sela do auto puta (Niš – Istok).”

Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića na TV Pink:

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com