Društvo

Jednodnevna radionica kratkometražnog igranog filma – Od priče do živih slika

Jednodnevna radionica kratkometražnog igranog filma koju će voditi direktorka fotografije Bojana Andrić (SAS) i reditelj Kosta Đorđević održaće se 26. avgusta od 11 do 16 časova u EU Info kutku Niš, u ulici Voždova 5.

U okviru radionice polaznici će imati priliku da se upoznaju sa osnovama snimanja i filmske režije igranog filma sa posebnim osvrtom na kratkometražni igrani film.

Teme predavanja:

–          Kreiranje autorske ekipe i prilagođavanje malim budžetima;

–          Čitanje scenarija, vizuelne reference i kreiranje lookbook-a;

–          Odabir filmske ekipe i etape rada sa ekipom;

–          Rad sa glumcima;

–          Snimanje filma – rad sa direktorom fotografije (snimateljem);

–          Kreativna upotreba zvuka;

–          Montaža filma;

–          Dizajn zvuka;

–          Kolorkorekcija;

–          VFX i CGI;

Prijave za radionicu moguće je poslati do 18. avgusta.

Pravo prijave imaju svi zainteresovani između 18 i 30 godina starosti.

Bojana Andrić, SAS

Direktor fotografije i snimatelj igranih i dokumentarnih filmova, TV serija. Nakon mnoštva kratkih filmova bioskopski debitovala sa dugometražnim igranim filmom Mali Budo, nakon čega slede Jesen samuraja, Reži, Trag divljači, kao i filmovi Žal (radni naslov) i Follow me koji se nalaze u postprodukciji. Potpisuje TV serije Andrija i Anđelka, Mamini sinovi, Pogrešan čovjek, Ubice mog oca, Beležnica profesora Miškovića, U klinču.  Od dokumentarnih projekata izdvaja više sezona serijala Survivor, serijal Hitna pomoć, više filmova za Vice, srednjemetarski dokumentarni film Slem, serijale kratkih dok. filmova Bolji smo zajedno i RHP, a u ovom trenutku snima dugometražni dokumentarni film Sanjalice.

Kosta Đorđević          

Rođen 1981. godine u Beogradu. Diplomirao Filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Snimio više kratkih filmova, učestvovao na mnoštvu festivala i masterklasova, osvojio više nagrada.

Debituje dugometražnim igranim filmom “S/Kidanje“, nakon čega slede filmovi “Reži” i „Žal“ (radni naslov, u postprodukciji). Režirao serije „Titova soba tajni“,  „Senke nad Balkanom“, „Ubice moga oca“, „Urgentni centar“, „Tajna vinove loze“…

Mentor režije na radionicama „Škola filmske magije“, zatim u okviru festivala „Valjevski filmski susreti“, kao i na radionicama „Kadri za sve“. 

Ko-osnivač je produkcije Kinematografska kuća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com