Društvo

Iz Tržnice poručuju da je Nišlija koji se zbog rušenja lokala na bulevarskoj pijaci vezao lancima “obmanuo medije”

Zbog Odluke Grada da će svi lokali sa bočne strane pijace “Krive livade” na Bulevaru Nemanjića biti srušeni Nišlija Zoran Nikolić, koji dugo prodaje robu na ovoj pijaci odlučio je da se veže lancima. Na ovaj radikalni čin se kaže odlučio jer nema drugu alternativu. Nije navikao da živi u okovima i zato se kaže simbolično vezao.

Objašnjava da su avgusta meseca počeli da stižu nalozi za iseljenje, a srušene su već i četiri piljare koje su građane snabdevali robom. Nekoliko lokala je već iseljeno uprkos tome što imaju Ugovor do kraja godine.

“Ovde se radi o klasičnom pokrivanju pijace, a ne o rekonstrukciji. Lokali nikakav dodir nemaju sa krovom”, kazao je Nikolić i dodao da se obratio i predsedniku Aleksandru Vučiću odakle je stigao nalog Gradu da ponovo sagledaju ovaj problem.

Kaže da lokali nisu bili legalizovani, ali i pita zašto su im onda godinama izdavani?

“Ovo je za mene genocid. Isključili su vodu koju smo mi finansirali, struju, hoće da nam sruše lokale na silu, a šta ćemo sa robom u koju smo uložili”, kazao je on.

Prema ranijim najavama gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski prodavci lokala koji će biti srušeni dobiće svoja mesta u samoj pijaci. Ona je kazala da već 20 godina rade nelegalno.

„Bulevarska pijaca se natkriva velikom metalnom konstrukcijom koja se već pravi u jednoj radionici izvođača radova koji je dobio taj posao. Bočna strana pijace, odnosno svi lokali bez obzira da li na Bulevaru ili su bočno u Ulici Boško Buha su lokali koji su više od 20 godina na tom prostoru obitavali na žalost nelegalno.

Lokali ćei biti srušeni a na tom prostoru će biti sagrađen parking isključivo za dostavna vozila, objasnila je ona i dodala da ljudi koji budu radili na renoviranoj Bulevarskoj pijaci imaće mogućnost tzv. noćnog marketa, odnosno moći će da i noću prodaju robu.

U JКP „Tržnica“ su istakli da je vlasicima montažnih objekata, čiji objekti ometaju radove u ovoj fazi postupka rekonstrukcije, poslato obaveštenje o raskidu ugovora o zakupu mesta na vreme pri čemu su ispoštovane klauzule ugovora kojim je predviđeno da ugovor prestaje da važi „ukoliko dođe do rekonstrukcije pijace“ i dat otkazni rok shodno ugovoru 15 dana od dana obaveštenja.

“Ukupan broj objekata koji se uklanjaju je 17, od čega je 1 u vlasništvu JКP „Tržnica“ Niš. Prostor na kome se sada nalaze lokali su ulaz u buduću pijacu”, objašnjavaju u ovom preduzeću.

Na prostoru pijace nema vlasnika, već samo zakupaca prostora sa kojima je JКP „Tržnica“ razgovarala, kao i gradonačelnica u Кabinetu i tada su im ponuđene tri mogućnosti.

“Ponuđeno im je da uđu u samu pijacu i rade bez prekida, da nastave da rade i  pređu odmah u slobodne lokale bez dodatne licitacije i novih naknada ili promena lokacije i preseljenje na neku drugu pijacu. Na sastanku u kabinetu gradonačelnice je bio i Zoran Nikolić koji je juče zloupotrebio medije i izgovorio niz neistina, a kome je objašnjeno kakve su mogućnosti za nastavak njegovog rada”, ističu u Tržnici.

Oni podsećaju da su svi objekti na pijaci montažnog tipa, privremenog karaktera, bez važeće građevisnke ili privremene dozvole. Zakupacima lokala biće ponuđeni i objekti koji budu naknadno postavljeni na pijačni plato, posle završetka rekonstrukcije.

Rekonstrukcijom pijace posle 30 godina Nišlije će dobiti modernu natkrivenu pijacu sa osvetljenjem, nivelisanim platoom, odvojene zelene od robne pijace sa dužim radnim vremenom, kazali su u ovom niškom preduzeću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Odvratna si Sotirovska! Odlazi više, samo si zlo napravila ovom nesrećnom gradu. Više liči na palanku nego na drugi grad po veličini u Srbiji. Bruka šta radite, plašite li se Biga?

    1. Dzabe hulis na bahatu Sotirovsku, kad se ovaj nesrecnik obraca svom idolu,koji tu Sotirovsku postavlja i drzi !
      Vec ste dosadni sa pricicom, ON je dobar, ne valjaju mu saradnici ! Ni deca vam ne veruju vise!

  2. Baš me zanima koji je to odabrani izvođač radova koji pravi metalnu konstrukciju za krov, kao i ko pravi one metalne rešetke kojima se pregrađuju ulice . U ovom gradu se ništa planski ne radi, što ne završe započeto, most kod Vrežine stoji ne završen, most kod Medoševca preti da se sruši , ulice se pretvaraju u reke i jezera kad su jače kiše…. Uradite ono što je hitno kad već nema para za sve. Popločali prošle godine trotoar oko pijace za parking, a sad će ponovo da ga dižu i prekopavaju?! Svaka čast na planiranju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com