Društvo

Grčki padobranci posetili Niš

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sastala se sa veteranima grčkog Udruženja padobranaca sa Peloponeza i Udruženja veterana 63. padobranske brigade u Gradskoj kući. Grčki prijatelji boravili su u Nišu povodom obeležavanja Dana vojnih padobranaca koji se obeležava istog dana kada i Dan oslobođenja Niša u Drugom svetskom ratu.

Saradnja dva udruženja traje već nekoliko godina i tokom svog boravka grčki veterani upoznaće se sa istorijom Niša posetama kulturno-istorijskim spomenicima u gradu i okolini.

Predsednik grčkih padobranaca Jorgos Кariotis preneo je gradonačelnici Niša predlog gradonačelnika peloponeskog grada Nemeje o uspostavljanju bliske saradnje tog grčkog grada i Niša koji je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

Nemeja je istorijski grad poznat u mitologiji kao mesto gde je Herakle pobedio Nemejskog lava.

Dragana Sotirovski upoznala je goste sa podatkom da u Nišu žive potomci grčkih porodica koje su se posle Drugog svetkog rata doselile u Niš i u zanimljivom razgovoru predstavila im njihove običaje i aktivnosti na obeležavanju zančajnih praznika iz grčke istorije.

Predsednik Udruženja veterana 63. padobranske brigade Vidoje Кovačević obavestio je gradonačelnicu Niša da ih uskoro očekuje članstvo u Evropskoj asocijaciji padobranaca veterana.

Кovačević je Dragani Sotirovski uručio Plaketu Udruženja veterana 63. padobranske brigade za izuzetno razumevanje Grada Niša za borce i pomoć tom udruženju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com