Društvo

GRAĐEVINSKA ŠKOLA „NEIMAR“ ORGANIZUJE DAN OTVORENIH VRATA

Građevinska škola „Neimar“ u Nišu 24. aprila organizuje Dan otvorenih vrata kada će osnovci sa roditeljima školu moći da posete od 10 do 16 sati. Tog dana biće organizovano celodnevno druženje sa učenicima i nastavnicima ove škole, a dobrodošli su im učenici osmog  razreda svih osnovnih škola u Nišu.

„Učenici osnovnih škola moći će da se upoznaju sa školom i preko video prezentacije, ali biće  postavljeni i štandovi po smerovima sa učeničkim radovima“, kaže Nataša Šagrić, profesor stručnih predmeta. „Na štandovima će biti izložene makete koje su uradili naši đaci, crteži na računaru jer se u školi rade i aplikativni programi. Na taj način osmaci će moći na najočigledniji način da se upoznaju sa tim šta ih očekuje u našoj školi i šta sve mogu da urade“.

Gosti će se upoznati i sa primenom informacionih tehnologija u školi i snimanjem terene za potrebe geodezije i niskogradnje uz pomoć drona.

„Dan otvorenih vrata organizujemo sa Visokom školom strukovnih studija sa kojom tesno sarađujemo“, dodaje Nataša Šagrić. „Zajedno sa njima organizovaćemo i posetu  novouređenog dvorišta koje delimo sa školama u komšiluku, a gde će moći da se sretnu sa zanimljivim eksponatima“.

Tokom Dana otvorenih vrata deca će moći da obiđu i sve kabinete u školi, poligone na kojima se obavlja praktična nastava  i novu laboratoriju za ispitivanje građevinskih materijala koja je otvorena krajem prošle godine.

„Laboratorija je opremljena, a i dalje se oprema, najsavremenijom opremom gde naši đaci rade vežbe“, dodaje Šagrić.

Deo dana osnovci će provesti sa učenicima Građevinske škole „Neimar“ od kojih će neposredno saznati sve detalje o načinu školovanja, mogućnostima koje škola pruža, praktičnoj nastavi.

„Otvorena vrata u našoj školi su svakog dana i svakog dana osnovci sa roditeljima mogu da dođu i da se raspitaju o uslovima upisa, o smerovima koje nudimo, o tome da li na tržištu rada postoji potreba za kadrovima koje mi obrazujemo. Za naše buduće đake mi smo uvek tu, a ne samo tokom jednog dana u godini“, zaključuje Nataša Šagrić.

Ona napominje da među osnovcima najveće interesovanje vlada za arhitektonskog tehničara, a potom i za geodetskog tehničara jer je ovo zanimanje veoma tražen na tržištu rada. Od prošle godine veliko interesovanje vlada i za smer građevisnki tehničar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com