Obrazovanje

Digitalna oprema za osam učionica u školi „Neimar“

Nova digitalna oprema, osam projektora sa nosačem i osam laptopova, doprineće unapređenju kvaliteta obrazovno – vaspitnog rada u školi i omogućiće nesmetano odvijanje nastave, pre svega kada je u pitanju realizacija multimedijalnih nastavnih sadržaja. Učenici i nastavnici opremu će moći da koriste u svakom trenutku, kao i da ostaje na raspolaganju i narednim generacijama. Sve to zahvaljujući karavanu “Zajednici zajedno” kompanije NIS koja je školi donirao više od 800 hiljada dinara za nabavku i postavljanje digitalne opreme u osam učionica.

Sreten Vasić, direktor škole, zahvalio se kompaniji NIS na donaciji i rekao da je škola sada umesto jedne, dobila osam multimedijlanih učionica koje će unaprediti rad učenika i nastavnika.


Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću u NIS-u, je ovom prilikom istakao značaj saradnje kompanije i Grada Niša.

„Kompanija NIS na teritoriji Grada Niša sprovodi veliki deo poslovnih aktivnosti. Ipak, ono na šta smo mi najviše ponosni je društvena odgovornost i veliki broj projekata koje NIS kroz program „Zajednici zajedno“ već dugi niz godina razvija sa Gradom Nišom. Iza nas je prethodnih decenija 77 projekata i uložena sredstva od 70 miliona dinara i današnji projekat digitalizacije je samo jedan od njih“, rekao je Despotović i najavio da će kompanija kroz program „Zajednici zajedno“ ove godine podržati projekte čiji su fokus ekologija i energetska efikasnost”.

Profesor dr Vladislav Marjanović, gradski većnik za privredu i održivi razvoj Grada Niša, naveo je značaj ulaganja kompanije u Grad Niš i istakao važnu međusobnu saradnju.

„Fascinantno je pratiti decenijske aktivnosti NIS-a, kao jedne od najznačajnijih firmi u Republici Srbiji, i posmatrati kako već dugi niz godina sprovodi projekte koji za cilj imaju pomoć zajednici. Evidentno je da NIS prepoznaje značajne sektore, poput zdravstva i obrazovanja, u koje ulaže velika sredstva“, rekao je Marjanović i najavio dalju saradnju sa kompanijom NIS u okviru ekoloških projekata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com