Hronika

GOREO automobil – “RAZLOG” plinski uređaj!

Lokalizovan je požar na automobilu marke Jugo, koji je izbio sinoć u blizini niške Vojne bolnice. Nema sumnjivih okolnsosti u vezi sa ovim slučajem potvrđuju za Niške Vesti u Policijskoj upravi.

“Reč je o automobilu marke Jugo niških registarskih tablica. Nema sumnjivih okolnosti u vezi sa ovim slučajem. Požar je ubrzo lokalizovan. Urađen je uviđaj i slučaj prijavljen tužilaštvu”, potvrđeno je iz Policijske uprave Niš.

U niškoj hitnoj pomoći potvrđuju da su dobili poziv u 21:40 kod Vojne bolnice gde se zapalio plinski uređaj na putničkom automobilu. Lekari hitne potvrdili su da nema povređenih.

U uredbama Agencije za bezbednosz saobraćaja piše:

Periodični pregled se mora obaviti u roku koji ne može biti duži od pet godina, od dana izdavanja Uverenja o ispitivanju vozila, odnosno od dana izdavanja Potvrde o ispravnosti uređaja i opreme za pogon vozila na tečni naftni gas.

Vlasnik vozila ili lice koje on ovlasti podnosi zahtev za periodični pregled ugrađenog uređaja za pogon vozila na TNG kod ovlašćenog pravnog lica TABELA 1, u skladu sa zakonom.

Podnosilac zahteva uz zahtev prilaže:

-podatke o vlasniku vozila (ime, prezime, vlasnika vozila, prebivalište/sedište- adresa,
-dokumentaciju o vozilu,
-dokumentaciju o opremi i delovima,
-podatke o vozilu (marka i tip vozila, kao i osnovne tehničke karakteristike),
-Uverenje o ispitivanju.

Nakon pregleda vozila ovlašćeno pravno lice, ukoliko su svi uređaji i oprema ispravni, izdaje Potvrdu o ispravnosti uređaja i opreme za pogon vozila na tečni naftni gas.
U slučaju da vozilo ima ugrađene uređaje za pogon vozila na gas i kao takvo je homologovano prema odgovarajućim propisima, potrebno je da vlasnik, odnosno korisnik vozila poseduje potvrdu o saobraznosti (COC – Certificate of conformity izdat na osnovu evropske homologacije vozila u celini WVTA)u kojoj je upisana ta činjenica ili potvrdu da je isto proizvedeno i homologovano bez naknadnog prepravljanja, na kojoj će biti naveden i datum proizvodnje vozila izdatu od strane ovlašćenog predstavnika proizvođača vozila za Republiku Srbiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com