Društvo

Drugi Čegarski marš u Nišu

Drugi po redu Čegarski marš u Nišu biće održan u nedelju 27. maja u organizaciji udruženja “Srbski Svetionik”. Polazna tačka ove godine je Trg Kralja Milana gde je zakazano okupljanje učesnika tačno u podne, dok je polazak planiran za 12:30 časova.

Marš će se kretati trasom od Trga kralja Milana ulicom Vožda Karađorđa i Bulevarom Zorana Đinđića, sa zadržavanjem radi posete muzeju Ćele kula, uz slušanje istorijskog časa.

Nastavlja se Bulevarom Sv.Cara Konstantina do kružnog toka sa Bulevarom Medijana, dalje Bulevarom Medijana i Matejevačkim putem do raskrsnice sa državnim putem 2.reda i kasnije opštinskim putem dalje do Čegra.

Na toj trasi biće redukovan saobraćaj u periodu od 12:30 – 16:30h.

Kod spomenika na Čegru Selimir Marković će održati istorijski čas na temu Čegarske bitke. Predviđeno je polaganje venaca i u saradnji sa Komandom Kopnene Vojske ručak za učesnike Čegarskog marša.

Zabranjeno je nošenje političkih i navijačkih obeležja, kao i konzumacija alkohola!

Prijave na marš moguće su na telefon 0649933297 kao i sve informacije koje možete dobiti preko portala www.cegarskimars.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com