Sport

Đorđević u finalu Svetskog kupa gimnastičara

Dušan Đorđević (28), član Gimnastičkog kluba „Niš“ i višestruki prvak Srbije, plasirao se u finale Svetskog kupa za izazivače („čelendžer“), održanog u Osijeku, i osvojio sedmo mesto u preskoku.

Đorđević je svojevremeno na ovoj vrsti takmičenja, održanoj u Varni, već osvajao treće mesto u preskoku i peto u parteru, a ovog puta je potvrdio da je i dalje na korak od svetske elite.

“Konkurencija je bila zaista jaka, pa sam u kvalifikacijama bio koncentrisan na to da se plasiram među prvih osam i uđem u finale. Moj nastup u finalu bio je znatno bolji, ali je trenutak nepažnje u završnici bio dovoljan da me liši povoljnijeg plasmana. Posrnuo sam u doskoku, što sudije na ovakvim takmičenjima ne opraštaju, i morao da se zadovoljim sedmim mestom”, rekao je Đorđević.

Đorđevićevi rezultati imaju poseban značaj ako se zna da on godinama trenira u gotovo nemogućim uslovima. Njegove discipline su parter i preskok, a u Nišu nema dvorane u kojoj je moguća takva vrsta treninga. Zato uoči važnijih takmičenja ovaj doktorant na Fakultetu za sport vežba u Novom Sadu ili Kostolcu!

“Niš decenijama ima takmičarske i stručne potencijale za vrhunska dostignuća, ali je infrastruktura očajna. Nekad davno, svečanom otvaranju niške „Sokolane“ prisustvovali su kralj Aleksandar i predsednik Vlade Nikola Pašić, jer je gimnastici pridavan veliki značaj. Od rušenja ove dvorane, da bi bila sagrađena škola „Maršal Tito“, gimnastika je otišla u zapećak.

Drugi član reprezentacije Srbije na  Svetskom kupu u Osijeku bio je Nišlija Petar Veličković, višestruki šampion na konju s hvataljkama. On je u kvalifikacijama osvojio 15. mesto i nije ušao u finale.

Piše: Zoran Marijanović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com