IZBORI NIŠPolitika

Koalicija Ujedinjeni – Nada za Niš: Borba protiv korupcije i kriminala jedan od ključnih prioriteta buduće lokalne vlasti

Iz koalicije Ujedinjeni – Nada za Niš smatraju da je borba protiv korupcije i kriminala jedno od najvažnijih pitanja kojim se treba baviti već od 3. juna, odmah nakon završetka izbora. 

“Borba za nezavisne institucije u našoj zemlji, koje funkcionišu, mora biti prioritet. Ako negde postoji osnovana sumnja da je neko počinio krivično delo, taj mora biti procesuiran, zvaničan je stav ove koalicije”, rekla je Slađana Miletić narodna poslanica Novog DSS.

Miletićka je istakla da je ovakvo stanje u državi zbog korupcije, nepotizma i pogrešnog ekonomskog razvoja neodrživo.

“Koalicija Ujedinjeni – Nada za Niš ima program koji omogućava da svi oni koji vrede i koji imaju prave diplome izbiju u prvi plan, jer to je garant da se stane na put partijskoj državi”, zaključila je ona.

Kandidat za gradonačelnika koalicije UJEDINJENI- NADA ZA NIŠ Miodrag Stanković rekao je da će imovinske karte funkcionera koji su vršili vlast u prethodnih 20 godina biti stavljene pod lupom javnosti.
Takođe, izvršiće se provera svih tendera koji su sprovedeni.

“Sprovođenje tendera mora biti transparentno, a sva zapošljavanja moraju ići preko konkursa. I to ćemo omogućiti nakon izbora” , istakao je Stanković.

Stanković je podsetio da je većina javnih preduzeća i ustanova u Nišu u v.d. statusu.

“Grad Niš više nikada ne sme da bude v.d. grad I da se o prioritetima odlučuje u Beogradu. Kao odgovorni nosioci javnih funkcija uvešćemo Aplikaciju za mobilne telefone, preko koje će građani moći da prate u svakom trenutku na šta se troši njihov novac.

Vlast se u ovih deset godina netransparentno ponaša i novac se troši onako kako njihova partija diktira, a na ovaj način bi građani imali uvid u to kako se troše pare, imajući u vidu da budžet pune poreski obveznici i da je to budžet Nišlija”, istakao je Stanković.

“Javnost mora biti upoznata šta se dešavalo i šta će se dešavati sa novcem građana. U uslovima sve lošijeg života, plata nedostojnih za život, rastuće inflacije, svaki dinar građana Niša je važan”, zaključila je Miletićka narodna poslanica Novog DSS Ispred koalicije UJEDINJENI- NADA ZA NIŠ.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo za ove ljude koji imaju toliko veliku energiju. Naprednjaci cine sve da bi vas ocrnili ali dzaba im sva snaga i sva lazna opizija jer ste vi jaci od svih njih zajedno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com