Sport

Nišlija i Novosađanin na Svetskom kupu u paraplivanju

Reprezentativci Srbije u paraplivanju Nikola Ljubisavljević iz Niša i Nemanja Panović iz Novog Sada predstavljaju našu zemlju na Svetskom kupu koji je danas počeo u italijanskom gradu Linjanu.

Ovo međunarodno takmičenje okupilo je više od 400 takmičara iz 55 zemalja sa čitavog kontinenta.

Nikola će nastupati u pet trka i to 50 i 100 kraul, 50 i 100 delfin i 100 prsno, a Nemanja će se nadmetati na 50 i 100 kraul, 100 leđno i 50 delfin.

Za reprezentativca iz Niša učešće na Svetskom kupu značajno je i zbog toga što je pre početka takmičenja odradio međunarodnu klasifikaciju, čime je dobio mogućnost da učestvuje na svim velikim svetskim i evropskim takmičenjima.

Nikola Ljubisavljević, reprezantivac; Foto: Niške Vesti

Krajem januara Ljubisavljević je osvojio srebrnu i bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju održanom u Splitu. Drugo mesto pripalo mu je u apsolutnoj konkurenciji u trci na 100 metara delfin stilom, a za bronzanu medalju izborio se u u apsolutnoj kategoriji u trci na 50 metara prsno. Takmičenje u italijanskom gradu Linjanu završava se 18. marta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com