Društvo

Derokova ulica u Nišu konačno asfaltirana

Posipanje asfalta u Derokovoj ulici u opštini Crveni Krst uveliko je u toku, a pored nje, još pet ulica u tom naselju je posipano grebanim asfaltom, rekao je predsednik  istoimene opštine, Milutin Milutinović, koji je sa gradonačelnicom i saradnicima obišao radove u ovoj ulici.

Prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, ulica ima svu potrebnu dokumentaciju, a radovi na  vodovodnoj kanalizaciji su završeni. Sotirovski je istakla da će zajedno sa građanima biti određivani prioriteti za narednu godinu, ali da planovi već postoje jer i dalje postoji puno neispunjenih zahteva građana.

“Ukupna dužina ulice iznosi oko 850 metara. Ulica je rađena po prioritetu, odnosu zahtevu građana opštine Crveni krst, čiju potrebnu dokumentaciju je izradio Zavod za urbanizam. Radovi ce biti završeni, ukoliko to vremenski uslovi dozvole za 15-20 dana”, kazao je v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada, Zoran Prokić.

Prema Prokićevim rečima, sredstva su planirana iz programa Direkcije za izgradnju ulica, tako da će se po zavrsetku deonice znati ukupna vrednost radova.

Nadica Petrović koja u porodičnoj kući sa suprugom živi u ovoj ulice kaže da su kuću napravili pre 25 godina, ali da su tek pre 3 godine uspeli da uvedu struju iz ulice ispod ove.

“Presrećni smo jer nama ovo zaista znači jer zbog neprohodnosti i neasfaltirane ulice smo lomili 4-5 karter na automobilu. Između ostalog, na ovaj način će i naselje zaživeti  i privući nove potencijalne komšije, jer mislim da ne postoji lepše mesto u Gradu”, kazala je Nadica.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A kad ce biti ulica PETRA VELEBITA na trosarini, pisali zahteve, bili na prijemima kod gradonacelnice i opet nista..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com