Kultura

Dani italijanskog filma u Nišu

Italijanski institut za kulturu, Jugoslovenska kinoteka i Niški kulturni centar organizuju u Nišu Dane italijanskog filma. Ulaz je besplatan a filmove italijanske produkcije zainteresovani će moći da pogledaju od 1. do 4. marta u maloj sali NKC-a. Ulaz je besplatan, saopštio je Niški kulturni centar.

Dane italijanskog filma u Nišu otvoriće Roberto Činkota, direktor Italijanskog instituta za kulturu

Utorak, 1.mart u 18:00
PROКLETO PROLEĆE (2020, 94′)
Režija: Eliza Amoruzo
Godina je 1989. Nina ima jedanaest godina i haotičnu porodicu – mama i otac se stalno svađaju, a njen mlađi brat postaje opasan kad se naljuti. Ona nema prijatelja, ali iznenadni susret sa trinaestogodišnjom mulatkinjom Sirli koja igra lambadu, menja sve.

Utorak, 1.mart u 20:00
DOКTOR NA JEDNU NOĆ (2021, 85′)
Režija: Gvido Кjeza
Šezdesetpetogodišnji Pjerfrančesko je lekar hitne pomoći, oronulog zdravlja, mrzovoljan i nimalo ne saoseća sa pacijentima. Jedne noći nakon saobraćajne nesreće sa dostavljačem hrane, menja se životna situacija za obojicu i moraće da sarađuju da bi opstali.

Sreda, 2. Mart u 20:00
U КAVEZU (2021, 117′)
Režija: Leonardo di Кostanco
Stari zatvor iz XIX veka, smešten u neprohodnoj i neistraženoj oblasti Italije, sada je pred zatvaranjem. Zbog birokratskih problema, premeštaji su obustavljeni, a dvanaestak osuđenika sa par čuvara, čeka da ih rasporede na druge lokacije.

Četvrtak, 3. mart u 20:00
BANGLA (2019, 84′)
Režija: Faim Buijan
Faim je mladić muslimanskog porekla iz Bengala, rođen u Italiji pre 22 godine. Živi sa porodicom u multietničkom delu Rima, Torpinjatari, radi kao pomoćno osoblje u muzeju i svira u bendu. Upravo na jednom koncertu upoznaje Aziju, svoju suštu suprotnost…

Petak, 4. Mart u 20:00
MENJAM SVE! (2020, 90′)
Režija: Gvido Кjeza
Đulija ima četrdeset godina, živi u velikom gradu i ima dosta problema: sa novim šefom, bez ikakvog iskustva koji teško odoleva mladim radnicama, sa svojim koristoljubivim partnerom, slikarom bez prebijene pare i njegovim nestašnim sinom tinejdžerom, sa najboljom drugaricom koja se bavi samo sobom i svojim imaginarnim ljubavima, a ni mukotrpna dijeta ne daje rezultate.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com