Društvo

„Čuvajmo ŽIVOTnu sredinu“

U Regionalniom centru u Nišu 22. decembra biće održana manifestacija realizuje promocije očuvanja životne sredine „Čuvajmo ŽIVOTnu sredinu“ i promociju Eko–kalendara za 2018. godinu. U akciji promocije će učestvovati učenici i nastavnici škola grada Niša. Tom prilikom školama ćebiti podeljeni eko-kalendari.

Poštujući Strategiju obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i jedan od glavnih ciljeva Nacionalne strategije održivog ravoja, zaštititu životne sredine, Regionalni centar svoje aktivnosti usklađuje sa potrebama učenika i nastavnika i vrlo često predlaže aktivnosti koje su u skladu sa pomenutim strategijama, a koje su važne za usavršavanje nastavnika i pravilan razvoj i vaspitanje učenika.

“Sa učenjem dece o značaju zaštite životne sredine treba krenuti na početku školovanja kako bi se razvila ekološka svest kod najmlađih, kako bi učenici osnovnih škola stekli znanja o osnovnim ekološkim pitanjima savremenog društva, razvili kritičke stavove prema rastućoj degradaciji životne sredine i shvatili neophodnost racionalnog korišćenja prirodnih resursa”, kažu u ovom centru.

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš je javna ustanova čiji je zadatak da obezbedi uslove za profesionalni razvoj zaposlenih u prosveti sa teritorije grada Niša.

U Centru uče nastavnici, vaspitači, direktori škola, stručni saradnici, svi koji rade sa decom, ali u Centru uče i učenici. Učenici pohađaju organizovane aktivnosti tokom cele školske godine.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com