Promo

Električna dostavna vozila “budućnost poslovanja” uz ogromne uštede

Ako ste lepo predvideli i isplanirali svoje poslovanje već u svom voznom parku imate dostavno vozilo ili barem službeni auto na električni pogon, jer vas punjenje baterije u Nišu košta vrlo malo ili uopšte ne. Ako ovakav automobil još uvek nemate u svom voznom parku dobro razmislite jer “brojke rade za Vas”.

Vožnja na struju u Srbiji još nije pravno sagledana u potpunosti, u smislu naplate punjenja automobila i prava i obaveza vlasnika električnih vozila.

U Nišu je vlasnicima elektromobila na raspolaganju javni punjač na parkiralištu tj. garaži kod Doma zdravlja gde istovremeno mogu da se pune dva automobila. Dva parking mesta uz punjač su vidno obeležena zelenom bojom i nalaze se nadomak same kućice za naplatu parking karata. 

Foto: Niške Vesti

Punjač marke METRON koji je proizveden u Sloveniji je snage 22 kilovata i spada u srednje jake, gde model ZhiDou npr. može da se napuni za 3 sata do 100%. Punjenje ovog automobila se ne naplaćuje ali je obavezno da platite parking kartu za dužinu boravka automobila na parking mestu. 

Punjači na parkingu tržnog centra Delta Planet; Foto: Niške Vesti

U nekoliko niških hotela postoje punjači za goste hotela, a najveći tržni centar u gradu Delta Planet ima četiri punjača sa po dva priključka.

Elektromobila nema mnogo na ulicama zato što su i dalje “skupi” za naše prilike, ali ako pažljivo stavite sve na papir ova tvrdnja i nije baš mnogo tačna.

Firme koje imaju dostavu uz troškove za gorivo i neizvesno snabdevanje trebalo bi dobro da razmisle za ubuduće, zbog  zanimljive matematike.

Uštede za gorivo se broje u hiljadama evra, tvrde iz preduzeća “Vozim na struju“, koja se više godina bavi automobilima koja koriste alternativna goriva.

“Ušteda je velika, sve zavisi od potreba firme, kakvo je opterećenje na vozlima u smislu kilometraže dnevno i kako se puni. Ono što je standard i posek je 120 dinara za 100 pređenih kilometara, kazala je Zorana Đorić PR firme „Vozim na struju“.

Kamionet na električni pogon – idealan je za firmu koja u svom poslovanju ima i dostavu.

Foto: Vozim na struju

Preduzeće “Vozim na struju” iznajmljuje električne kamionete i automobile, a njihova ponuda predstavljena je na nedavno održanom Sajmu polovnih i korišćenih vozila u Beogradu. Oni imaju nova vozila, kamionete a kupci imaju mogućnost i da dobiju vozilo prerađeno prema svojim potrebama, od otvorenog sanduka, furgon varijante, pa do male cisterne.

Za one kojima je kamionet sa pristojnom tovarnom zapreminom ipak prevelik, pa u svakodnevnim poslovima za dostavu koriste automobile u tzv. van varijanti, takođe postoji električno rešenje.

“U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja dobili smo dozvolu za preradu putničkog električnog automobila u komercijalno vozilo N kategorije. To ne samo da ga čini pogodnim za dostavu, već je tako to vozilo i znatno jeftinije firmama jer se se odbija 20 odsto PDV-a, a dobija subvencija od 5.000 evra za ekološko vozilo. Tako možete imati vozilo jeftinije za 8.500 evra” precizna je Zorana Đorić iz „Vozim na struju”.

Foto: Vozim na struju

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com