Društvo

Ćele kula, Logor i Medijana otvoreni na Svetski dan turizma

Turistička organizacija Niš u saradnji sa Narodnim muzejom Niš i udruženjem AzBuki organizuje obeležavanje Svetskog dana turizma  u sredu, 27. septembra.

Svetska turistička organizacija UN promoviše ove godine vrednosti i potencijale turizma porukom „Održivi turizam – instrument za razvoj“.

Turizam je danas treća po veličini izvozna industrija u svetu posle hemikalija i goriva. To donosi nadu, prosperitet i razumevanje velikom broju ljudi širom sveta. Samo prošle godine je 1,235 miliona putnika prešlo međunarodne granice u jednoj godini. Do 2030. godine, ovaj broj će se povećati od 1,2 milijarde do 1,8 milijardi.

Na ovaj Svetski dan turizma, kad god putujete, gde god putujete, zapamtite da je potrebno da poštujete prirodu, poštujete kulturu, poštujete vašeg domaćina.Vi možete predstavljati promenu koju želite da vidite na svetu. Vi možete biti ambasador za bolju budućnost. Putuj, uživaj i poštuj. Srećan “Svetski dan turizma“, poručio je generalni sekretar Svetske turističke organizacije UN .

PROGRAM:

U Obrenovićevoj ulici ( ispred Turističkog informativnog centra)  od 12 sati,  aktivisti udruženja i informatori turističkih info centara  izvršiće interaktivno istraživanje na temu  – turistički potencijali i održivi turizam u Nišu.

Cilj istraživanja je da ispitamo koliko su građani upoznati sa kulturno – istorijskim lokalitetima u gradu i šta misle – na koji način može da se poboljša održivi turizam grada Niša.  Građanima i turistima biće dostupan besplatan promo material, kao i sve informacije  o turisitičkim lokalitetima u gradu i okolini.

TON i Narodni muzej Niš organizovali su besplatan ulaz u sve objekte muzeja – Areheološka sala, Ćele kula, Memorijalni kompleks – Logor “12. februar” i Arheološko nalažište Medijana.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com