Društvo

Bulatović: Sva preduzeća rad i mere da prilagode novonastaloj situaciji

Radnici „Jure“ danas su štrajkovali, a za sutra štrajk najavljuju i zaposleni u “Šinvonu”. Gradonačelnik Niša kaže da su poslodavci obavezni da radnicima obezbede zaštitnu opremu koju će oni koristiti na poslu, kao i na putu do posla.

Radnici „Jure“ u Nišu danas nisu želeli da uđu u svoj radni prostor. Zaposleni su zabrinuti za svoje zdravlje jer, kako kažu, u kompaniji radi veliki broj ljudi na jednom mestu kao i da još nemaju podatke o radnicima koji su na bolovanju sa simptomima koronavirusa.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Niša kaže da je, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje u Nišu, naložio svim preduzećima na području grada da rad i mere prilagode novonastaloj situaciji.

“Poslodavci su obavezni da radnicima obezbede zaštitnu opremu koju će oni koristiti i na poslu, kao i na putu do posla. Primenu ove naredbe kontrolisaće resorne inspekcije”, kaže Bulatović.

Dodao je da navode radnika nekih fabrika koji su prijavili da se ne poštuju sve mere zaštite, kontroliše i Institut za javno zdravlje.

Kako saznajemo, i radnici “Šinvona” za sutra najavljuju štrajk ispred fabrike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com