DruštvoEkonomija

Broj putnika na niškom aerodromu opao u januaru za 93 odsto

Nakon rekordnog januara 2020. godine kada je na niškom aerodromu zabeleženo 39.807 putnika, usledila je epidemija korona virusa, koja je uslovila da niški aerodrome u januaru ove godine ima svega 2.662 putnika, što je pad od 93 odsto.

Sa niškog aerodroma trenutno avioni lete samo do Bazela i Frankfurta, a u isto vreme prošle godine postojala je 21 redovna avio linija.

Direktor niškog aerodroma Mihajlo Zdravković najavio je da bi od marta “Viz er” trebalo da vrati let ka Memingemu, a od aprila bi “Er Srbija” trebalo da vrati letove ka Nirnbegu, Salcburgu i Hanoveru.

Zdravković je dodao da se u narednom periodu očekuje i obnavljanje letova do Dortmunda, Beča i Malmea, kao i do Malte i Bergama.

Epidemija korona virusa uslovila je da broj putnika na niškom aerodromu opadne sa 422.255 u 2019. godini, na 154.233 u 2020. godini, dok je broj aviona koji su sleteli ili poleteli sa tog aerodroma smanjen sa 1.967 na 1.011.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com