Sport

BOKS KLUB “VITEZ”: Sezonu započeli sa deset zlata i dva pehara

Na Prvenstvu Jugoistočne Srbije u olimpijskom boksu, 15 takmičara Boks kluba “Vitez” iz Niša osvojili su 10  zlatnih, 2 srebrne i 3 bronzane medalje i tako u su u šampionskom stilu započeli ovogodišnnju sezonu.

Pehar za najbolju takmičarku, pripao je Nedi Brkić, aktuelnoj šampionki Srbije u boksu, dok je  pehar za najboljeg seniora, takođe je pripao takmičaru BK Vitez, Jovanu Stojiljkoviću, koji je imao tri meča.

“Najveća konkurencija je bila u kategoriji plus 91 kg, gde je novajlija u ekipi, Miloš Milovanović u svom prvom nastupu, u četvrt finalu savladao domaćeg favorita, a kasnije i osvojio zlatnu medalju za BK “Vitez””, kažu u klubu.  “Uspeh bi bio još veći da nisu u kategorijama -75, i -81, pobedama u eliminacijama oba predstavnika Viteza stigli u finale, i tako osvojili dve zlatne i dve srebrne medalje”.

Zlatne medalje na takmičenju osvojili su Jovan Stojiljković koji je proglašen i za  najboljeg seniora, potom  Stefan Paunović i  Miloš Milovanović.

Zlatom su se na takmičenju okitili i  Mila Kuhta,  Neda Brkić, njoj jr pripao i pehar za najbolju takmičarku, Natalija Gligić,  Lazar Arsić, Marko Blagojević, Nina Stevanović i Dimitrije Nešić.

Srebrne medalje sa takmičenja doneli su  Darko Stevanović i Vladica Kostadinović, dok su bronzane medalje osvojili  Danilo Ratkić, Vuk Stojanović i Stefan Jovančić.

Takmičari BK Vitez, su za dva dana takmičenja izgubili samo jednu borbu, u mečevima sa  bokserima iz drugih klubova

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com