Društvo

Bajkeri uručili novogodišnje paketiće mališanima na onkologiji

Bajkeri iz Road Guardian kluba u Nišu prerušeni u Deda Mrazove ulepšali su danas dan mališanima koji se leče na Dečijoj onkologiji u Nišu i doneli im novogodišnje paketiće.

Klinici su donirali aparat za bezkontaknu dezinfekciju ruku. Zbog situacije izazvane epidemijom koronavirusa pokloni su predati osoblju Klinike, a 23 Deda Mraza su pripremila mali performans u parku ispred Klinike koji su mališani pozdravili aplauzom sa prozora svojih soba. Bajkeri su im uz poklone simboličnim pokretima ‘’poklonili i svoja srca’’ i poručili im da su oni pravi heroji. Njihova poseta pred novogodišnje praznike Dečijem hemato-onkološkom odeljenju Kliničkog centra je postala već tradicionalna.

‘’Ovo je treća godina kako na ovaj način čestitamo mališanima koji se leče na Klinici novogodišnje praznike. Ove godine smo pripremili 24  paketića, a naša ideja je da im pokažemo da mislimo na njih, da nisu sami, da ih svojim porukama ohrabrimo. Žao nam je što ne možemo da budemo sa njima, ali mi to, zapravo, jesmo i ako nas dele zidovi klinike’’- kaže Dejan Mijalkov, sekretar Road Guardian kluba.

Foto: V. P.

U ime dece bajkerima se zahvalila profesorka dr Gordana Kostić, načelnica Odeljenja hemato-onkologije KC Niš.

‘’Svake godine bajkeri prirede veseo događaj za naše male pacijente i deca se uvek obraduju poklonima i druženju sa njima. Ova godina je malo specifična  i ne možemo  da pripremamo goste, ali su oni i pored toga obradovali decu. Najviše ih je razveselila njihova predstava koju su izveli na motorima, ali su oduševljeni i tolikim brojem Deda Marazova koji su došli da ih posete i donesu im poklone’’- kazala je dr Gordana Kostić.

Ona je dodala da lekari sada sa mališanima rade u nešto otežanijim uslovima.

‘’I inače mi naše pacijente štitimo od bilo koje vrste infekcija, a sada su i posebne mere opreza. Na ulazu imamo trijažu, a srećna je okolnost da je hemato-onkološko odeljenje odvojeno od ostalog dela Klinike. Kontroliše se i osoblje i majke koje su u pratnji dece tako da je za sada sve u redu i nema većih komplikacija’’- kazala je dr Gordana Kostić.

Na Dečijem hemato-onkološkom odeljeju je trenutno devetoro dece, a pre nekoliko dana bilo ih je četrnaestoro.

Nakon što su podelili paketiće, bajkere je dočekalo pravo niško domaćinstvo. Ispred kuće dočekao ih je sin Mileta, vlasnika čuvene kafane “Mrak” i kod ćerke poznatog niškog bajkera pokojnog Ice Krstarice, gde su svratili da se okrepe.

Foto: privatna arhiva

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com