#AKCIJEDruštvo

Humanitarnom akcijom bajkeri pomogli teško bolesnoj majci (45) i njenoj ćerki (6)

Članovi Moto kluba „MC Road Guardian“ iz Niša treću godinu zaredom organizovali su akciju „Deca protiv bajkera“ kako bi prikupili humanitarnu pomoć, ali i družili se sa najmlađim Nišlijama.

Oni su i ove godine, drugog dana Uskrsa prodefilovali motorima centrom grada i zaustavili se u Obrenovićevoj ulici gde su bili postavljeni štandovi sa igračkama i farbanim jajima.

Svi zainteresovani mogli su da odaberu igračku ili jaje i da doniraju novac za teško obolelu Irenu Nigić kojoj su preko potrebna elektromotorna invalidska kolica.

Irena je kazala za naš portal da ima 45 godina, ali maltene više dijagnoza nego godina.

„Ne mogu više ni da zapamtim sve dijagnoze.Pamtim one ozbiljnije dijagnoze, a to su polineuropatija, distrofija, angina pektoris, poliartritis, osteoporoza, hipertenzija, hiperlipidemija, atrofije desnog oka, obostrana gluvoća…Novac mi je potreban za lekove i slušni aparat, ali pre svega za nabavku elektromotornih kolica. Sada imam obična kolica, a najveću pomoć pri kretanju pruža mi moja šestogodišnja ćerka Viktorija. Nabavkom kolica želim da njoj olakšam detinjstvo. Da provodi vreme sa svojim drugaricama u igri, a ne da dane provodi u guranju mojih kolica“, istakla je Nigić.

Predsednik Moto kluba „MC Road Guardian“ Milan Stojiljković Džoni rekao je da su članovi ovog kluba u Nišu porepoznatljivi pre sve svega po tome što svake Nove godine poklanjaju paketiće deci koja se leče na Dečijoj klinici UKC Niš, ali da od pre tri godine na Uskrs organizuju akciju „Deca protiv bajkera“.

„Deca koja doniraju novac mogu da izaberu jaje i da izaberu bajkera sa kojim će „odmeriti snage“ u kucanju. Deca mogu da se penju na motore i slikaju se sa bajkerima i motorima“, istakao je Stojiljković.

On je istakao da pomenute dve humanitarne akcije nisu jedine u kojima tokom godine učestvuju članovi klubu „MC Road Guardian“, već da koriste svaku priliku da pomognu ljudima kojima je pomoć potrebna.
Prema njegovim rečima, ovog Uskrsa odlučili su da pomognu Ireni Nigić i njenoj devojčici Viktoriji, a po dogovoru sa humanitarkom Marinom Adamović, koja se takođe uključila u prikupljanje pomoći za Irenu.

Stojiljković je dodao da je farbana jaja za akciju „Deca protiv bajkera“ obezbedila niška Gradska opština Medijana.

Svi oni koji žele da pomognu Ireni kako bi joj olakšali život mogu to učiniti slanjem SMS sa brojem 208 na 2407.

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara, a PDV se ne naplaćuje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com