Merošina

Sportska hala predata školi na korišćenje

Ključeve novoizgrađene sportske hale u Merošini, direktoru škole svečano je uručio predsednik opštine Merošina. Halu će u prvo vreme koristiti učenici osnovne škole „Jastrebački partizani“, a za naredni period najavljeno je i njeno otvaranje za klubove, rekreativce i komercijalnu upotrebu. Svečana ceremonija uveličana je nastupom kulturno-umetničke sekcije Narodne bibioteke i prezentacijom aikido kluba „Taka“.

Đaci osnovne škole u Merošini prvi će imati priliku da koriste kapacitete nove sportske hale. Od otvaranja škole u Merošini nastava fizičkog obavljala se u teškim uslovima, naročito u hladnim danima.

Ovakav objekat otvara mogućnost za pravilno izvođenje nastave fizičkog vaspitanja dece, bez obzira na spoljašnje uslove. Do sada su se i nastavnici i učenici dovijali i improvizovali kako bi omogućili kakvu takvu fizičku aktivnost, od sada će sve biti mnogo lakše i kvalitetnije“-kaže Bojan Ilić direktor OŠ „Jastrebački partizani“.

Njemu je ključeve sportske hale uručio predsednik opštine Merošina Saša Jovanović, koji je obraćajući se prisutnim građanima istakao važnost ovakvog objekta za razvoj dece i sporta u našoj opštini.

Halu će u prvo vreme koristiti škola za potrebe nastave, a kasnije, već u toku februara, nakon donošenje formalnih odluka planiramo puštanje hale u komercijalnu upotrebu, za potrebe sportskih klubova. Košarkaški klub će obnoviti svoj rad jer sad postoje kvalitetni uslovi za takmičenje, a u najavi su i osnivanja klubova u drugim sportovima, kako bi pozicionirali Merošinu na sportskoj mapi Srbije i konačno promovisali neke buduće šampione“-kaže Saša Jovanović.

Vrednost čitavog projekta izgradnje koštao je 55 miliona dinara, u kom je opština učestvovala sa 32 miliona dinara. Hala je po prvobitnom planu trebalo da bude otvorena aprila prošle godine, ali se kasnilo zbog tehničkih problema sa električnom energijom, a kasnije i zbog štrajka Katastra.

Ceremoniju uručivanja ključeva, pred nekoliko stotina građana, uveličao je nastup folklorne sekcije Narodne biblioteke, grupe iz Balajnca i Merošine, nastupi mladi pevača i prezentacija veština aikido kluba “Taka”.

Prostor oko same hale još nije uređen, ali smo dobili uverenja da će Direkcija, čim vremenski uslovi budu dozvolili urediti prilaze i sanirati oštećenja nastala u toku izgradnje hale. Unutrašnjost je uređena po najsavremenijim standardima, sa grejanjem, svlačionicama, toaletima, tuševima i tribinom. Pruža uslove za takmičenje na nižim nivoima, ali i mogućnost za treninge sportista i rekreaciju.

Takođe, predsednik je najavio i nova ulaganja u sportske terene koji su uništeni ili oštećeni u toku izgradnje hale, kako bi se rekreativcima i deci omogućilo bavljenje sportom i u letnjim danima na otvorenom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com