Merošina

Članovi skupštinskog Odbora za zdravlje i Mirsad Đerlek posetili Merošinu (FOTO)

U Merošini je danas održana sednica skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu, a sednici su pored članova odbora pisustvovali i pomoćnik ministra zdravlja Mirsad Đerlek, predsednik opštine Merošina Saša Jovanović sa saradnicima i direktor Doma zdravlja u Merošini Nebojša Cvetković. Tema sednice bila je imunizacija stanovništva protiv virusa Kovid 19.

Foto Niške Vesti

Prvi put u Merošini, a drugi put uopšte, održana je sednica republičkog Odbora za zdravlje i porodicu van Skupštine. Povod je bila analiza obuhvata imunizacije na teritoriji opštine Merošina, upoznavanje odbora sa situacijim u opštini i animacija građana da še u još većem broju vakcinišu.

Foto Niške Vesti

Predsednik Odbora Darko Laketić izrazio je očekivanje da će ovakvim pristupom skupštinskog Odbora i Ministarstva zdravlja,  pojačati broj vakcinisanih, naročito u opštinama gde većinski deo stanovništva živi u ruralnim područjima i najavio nastavak ovakve prakse i u drugim lokalnim samoupravama.

Inače u opštini Merošina do danas je vakcinisano nešto više od 20 % stanovništva, a samo danas, na dva vakcinalna punkta u Jugbogdanovcu i Merošini, vakcinisano je 110 građana, među kojima je i članica Odbora i narodna poslanica Slađana Nikolić, koja je ličnim primerom afirmisala značaj imunizacije stanovništva.

Foto Niške Vesti

Nakon sednice državni sekretar i članovi Odbora obišli su Dom zdravlja u Merošini i upoznali se sa njihovim radom i potrebama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com