MerošinaRegion

Merošina uskoro dobija jedno odeljenje za srednjoškolce

Školovanje tehničara za kompjutersko upravljanje CNC mašinom, od jeseni bi trebalo da se obavlja u školi u Merošini. To je rezultat razgovora predsednika opštine Merošina Saše Jovanovića sa direktorkom srednje Mašinske škole iz Niša Vesnom Ristić.

 

Trebalo bi da se već od školske 2021/2022. u Merošini obrazuje jedno istureno odeljenje Mašinske škole iz Niša. Između 15 i 30 budućih srednjoškolca imalo bi priliku da nastavi školovanje u svojoj opštini.

“Želja je obostrana da u Merošini otvorimo jedno odeljenje Mašinske škole, možda već od jeseni. Ali ima dosta tehničkih stvari koje treba pripremiti pre otvaranja odeljenja, nadamo se da ćemo sve stići da organizujemo u ovoj, ako ne onda u sledećoj školskoj godini, očekujemo potpunu realizaciju ovog dogovora“-kaže Boban Radenković, direktor O.Š. “Jastrebački partizani” i dodaje da su u toku  i razgovori sa Muzičkom školom oko otvaranja odeljenja.

“Izvesno je da se aktivno radi na “dovođenju” neke srednje škole u Merošinu.”-zaključuje.

Foto Opština Merošina

Obrazovni profil, tehničar za kompjutersko upravljanje CNC mašinom je veoma tražen na tržištu rada, a nekoliko firmi na teritoriji opštine Merošina već sada potražuje radnike ove struke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com