Društvo

Žandarmerija poklonila paketiće mališanima na dečijim klinikama

Deseti, jubilarni put, niški odred Žandarmerije je i za ove novogodišnje i božićne praznike, darivao poklon paketiće mališanima koji se trenutno leče na dečijim klinikama niškog Univerzitetskog Kliničkog centra.

Pored paketića, donirali su nekoliko kućnih aparata i mašina, koji će i pacijentima, ali i zaposlenima, boravak i rad na Klinikama učiniti lakšim i komfornijim.

49 poklon paketića podeljeni su najmlađim pacijentima hematoonkološkog odeljenja dečije interne i Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju niškog Univerzitetskog Kliničkog centra.

Kako navode u Upravi niškog Univerzitetskog Kliničkog centra, ovaj humani gest žandarma, koji je već postao tradicionalan, pokazuje da ova ustanova, uvek može da se osloni na njih, kao i da sem što čine sve za svoju zemlju i građane, radeći svoj opasan posao, svi oni imaju i svoju emotivnu stranu, koju upravo pokazuju kroz ovakav humanitaran rad.

“Niški odred Žandarmerije je od svog osnivanja učestvovao u mnogobrojnim humanitarnim akcijama i kao i deceniju unazad i ove godine smo tu da pružimo podršku malim borcima koji se bore sa opakim bolestima, a to se pre svega odnosi na decu koja se leče na hematoonkologiji UKC Niš i kojima predstoji najvažnija životna borba, ali kao i uvek, mislili smo i na decu koja se trenutno leče na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju. – Želim da naglasim da smo na ovaj način opet pokušali da pokažemo da pored svih svojih zadataka koje obavljamo, uvek nađemo vremena i za humanitarne aktivnosti i želim da se sledeće godine družimo ponovo sa ovim mališanima, ali na nekom drugom mestu i drugom okruženju, rekla je pripadnica niškog odreda Žandarmerije, Jovana Nikolić.

I na samim Dečijim klinikama, nisu krili zadovoljstvo zbog ponovne akcije Žandarmerije.

Boravak u bolničkim uslovima za naše najmlađe pacijente i njihove porodice je veliki stres i ovakvi trenuci sreće, sigurno će učiniti da njihovo lečenje i boravak ovde bude mnogo prijatniji, tako da želim da izrazim neizmernu zahvalnost niškom odredu Žandarmerije u ime svih zaposlenih na Klinici i u ime naših malih pacijenata, izjavila je doc. dr Ivona Đorđević, sa Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com