Društvo

Studenti obradovali paketićima korisnike Ustanove „Mara“

Sada već, tradicionalno, studenti fakulteta Univerziteta u Nišu novogodišnjim paketićima obradovali su korisnike Ustanove „Mara“ u Nišu. Studenti Medicinskog, Elektronskog, Građevinskog, Pravnog, Mašinskog, Prirodno - matematičkog, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Fakulteta zaštite na radu, prikupili su ukupno 300 paketića. Njih 60 u „Mari“ su dočekani sa oduševljenjem.

Marija Trailović, potpresednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu istakla je da će paketići biti dodeljeni i Centru za socijalni rad “Sveti Sava”, Specijalna škola “Bubanj”, Sigrunoj kući u Nišu i Klinikama na kojima se leče deca.

“Ovo je naša dugogodišnja akcija i svake godine je veći odziv, studenti su sve više zainteresovani i jako mi je drago kad vidim da se mladi ljude uključuju i ovakav vid akcije. Neohodno je da širimo ovakvu ideju pogotovu mladima, a trudimo se da uključimo sve popilacije. Jako je bitno za međuljudske odnose imati empatiju i osećanja, prema svima, posebno prema deci. Ove godine nismo bili u prilici da šaljemo deci paketiće na Kosovu i Metohiji, već smo uplatili novčani iznos kojim su kolege kupile paketiće. Cela akcija je bila ispraćena u saradnji sa SKONUS – om”, ističe Trailović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com