Društvo

Na Aleksin rođendan, protest u Nišu za “Aleksin zakon”

U nedelju 20. marta, tačno u podne, na Trgu Krlja Milana, i u Nišu će biti održan protest za “Aleksin zakon”, i to baš na dan kada mu je rođendan.

Inicijativa za Aleksin Zakon je građanska inicijativa u pravom smislu te reči i predstavlja predlog izmena i dopune postojećih zakona vezanih za vršnjačko nasilje u školama.

“Sa druge strane, ta inicijativa je davno prevazišla okvire zahteva za promenu postojećih zakona i pre svega predstavlja simbol borbe protiv sve većeg nasilja u školama za koje nadležni nemaju rešenja ili ga nude kroz teoriju, fraze i demagogiju koje slušamo godinama ili o tome ćute. Ako ti to ne smeta, onda ništa !?”, navodi u pozivu Aleksina mama Dragana Janković.

Aleksin zakon je set izmena više zakona koje su potrebne da bi se regulisala pravila ponašanja, ali i to kako i šta raditi u slučajevima vršnjačkog nasilja.

Set zakona se naziva “Aleksin zakon” po malom Aleksi Jankoviću iz Niša, koji je dugo trpeo vršnjačko nasilje i na kraju pronašao izlaz u samoubistvu, a institucije koje bi trebalo to da spreče nisu ništa preduzele.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com