Virus KoronaZdravlje

U Srbiji preminulo još 5 pacijenata, registrovano 408 novoobolelih

Prema najnovijim podacima, u poslednja 24 časa u Srbiji bitku protiv koronavirusa izgubilo je još 5 osoba, a zaraženo je još 408 osoba. Ukupan broj preminulih popeo se na 99.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar na konferenciji je poručio da se u Kliničkom centru Niš leči 256 pacijenata, a u staroj zgradi KC Niš 196 pacijenata.

U privremenoj bolnici Hala Čair je 298 pacijenata, u Domu studenata Medicinskog fakulteta 212, a u Niškoj Banji smešteno je 75 pacijenata. U psihijatrijskog bolnici Gornja Toponica Gornja toponica, testirana su 52 pacijenta sa respiratornim problemima, od toga je kod dvoje potvrđeno orisustvo kovida-19. Takođe pozitivni rezultati na koronavirus registrovani su i kod šestoro zaposlenih.

Kako je istakao Lončar do sada je 165 pacijenata izlečeno, a to znači da imaju dva negativna testa na koronavirus i dodao da je ukupno 25 pacijenata koji više nisu na respiratoru.

Od ukupnog broja registrovanih slučajeva 4.873, 557 je zdravstvenih radnika, od kojih se 360 nalazi na bolničkom lečenju.

“Današni rezultati nisu loši, ohrabruje da je manje na respiratoru, što je bitno. Dalja situacija jedino zavisi od nas i našeg ponašanja, sve ovo može da ide i u pravcu na bolje i na gore, u zavisnosti da li poštujemo mere koje struka preporučuje”, rekao je Lončar.

Lončar je dodao da je Krizni štab već u Nišu i da se trudi da situaciju drži pod kontrolom.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com