Virus Korona

Korona virus se širi Gerontološkim centrom u Nišu, obolelo 85 korisnika i zaposlenih

Epidemija korona virusa nastavlja da se širi medju korisnicima i zaposlenima u Gerontološkom centru u Nišu i do sada je virus laboratorijski potvrdjen kod 56 korisnika i 29 zaposlenih, rekao je za agenciju Beta direktor Klinike za infektivne bolesti u Nišu Miodrag Vrbić.

“U novom UKC-u hospitalizovano je šest korisnika i oni su trenutno stabilno, ali su još u početnoj fazi bolesti, a stanje se obično pogoršava izmedju sedmog i desetog dana”, rekao je Vrbić.

Prema njegovim rečima, niko od zaposlenih nije na bolničkom lečenju.

“Testiraju se i dalje i korisnici i zaposleni, a s obzirom da je toliko veliki broj zaposlenih bio inficiran, vrlo verovatno da će i medju preostalima veliki broj biti pozitivan”, rekao je Vrbić.

Epidemija korona virusa u Gerontološkom centru u Nišu proglašena je 22. januara, ali je niški Institut za javno zdravlje obelodanio to tek prošle nedelje. U tom momentu bilo je zaraženo troje korisnika i 11 zaposlenih. U prvom talasu epidemije, od korona virusa u niškom Gerontološkom centru preminulo je više od 50 korisnika, a hospitalizovano je oko 200 njih. Tadašnji direktor Gerontološkog centra Milan Stevanović uhapšen je nakon što je otkriveno da u domu vlada epidemija, ali Viši sud u Nišu još nije potvrdio optužnicu protiv njega.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com