Virus Korona

Od korona virusa u niškom staračkom domu obolelo 96 korisnika, dva korisnika preminula

Epidemija korona virusa još se ne smiruje u Gerontološkom centru u Nišu i do minulog vikenda je obolelo 96 korisnika, a dva korisnika su preminula, rekao je direktor Klinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš Miodrag Vrbić.

Prema njegovim rečima, osmoro hospitalizovanih korisnika je izlečeno, a troje se nalazi na bolničkom lečenju.

“Iznenadjujuće je mali broj preminulih s obzirom na to koliko je veliki broj obolelih i s ozbirom na to da se radi o starijim ljudima”, izjavio je Vrbić.

Kako je kazao, ogromna većina korisnika je vakcinisana sa tri doze vakcine Fajzer vakcine tako da imaju blagu kliničku sliku.

“Nadamo se epidemija u domu završiti bez velikog broja preminulih”, istakao je Vrbić.

On je kazao da su u Gerontološkom centru do sada od korona virusa obolela 43 radnika, 17 njih je izlečeno, a ni jedan zaposleni nije hospitalizovan. Epidemija korona virusa u poslednjem talasu epidemije u niškom staračkom domu prijavljena je 22. januara. U prvom talasu epidemije preminulo je više od 50 korisnika, od više od 200 hospitalizovanih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com