Hronika

U akciji “Skener” uhapšena i tri radnika niškog EPS-a

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u okviru akcije „Skener 2“, koja je sprovedena u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i poreskom policijom, u više gradova u Srbiji uhapšeno 49 osoba osumnjičenih da su od 2007. godine do danas počinile više koruptivnih krivičnih dela.

Stefanović je istakao da je počinjenim krivičnim delima, koja se pretežno odnose na zloupotrebu službenog položaja u državnim organima, budžet Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, više opština, privrednih subjekata i fizičkih lica oštećen za oko 7,6 miliona evra.

Prema njegovim rečima, među uhapšenima se nalaze rukovodioci i zaposleni u poreskoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja , funkcioneri lokalnih samouprava, zaposleni u više javnih preduzeća „Elektro – privredi Srbije“, „Poštama Srbije“, „Elektrokosmetu“.

Ministar je dodao da je među uhapšenima i 12 saobraćajnih policajaca, osumnjičenih da su počinili krivična dela iz oblasti primanja mita, kao i da je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv 25 osoba, dok se za dvoje osumnjičenih traga.

„Današnja akcija je još jedan pokazatelj da policija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, neće stati u obavljanju svog posla. Reč je o delima iz oblasti korupcije, koja su veoma društveno opasna, zbog čega se ovakve akcije često sprovode i nadam se da će to biti opomena svima da se kriminal u Srbiji ne isplati“, zaključio je ministar policije.

Akcija je, kako je naveo, sprovedena u više gradova u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Boru, Zaječaru, Jagodini, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Somboru, Kikindi i Zrenjaninu.

U NIŠU PALI RADNICI EPS-A

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili i zadržali M. P. (34), zaposlenog na poslovima kontrole mernih mesta u EPS Niš, kao i službenike EPS-a Niš A. K. (29) i D. Ž. (32), dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv jedne osobe iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita, falsifikovanje službene isprave, neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i davanje mita.

Sumnja se da je M. P. od početka 2015. do marta 2016. godine, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, od muškarca iz Niša zahtevao naknadu, koju je primio u vidu dva stana u Nišu, ukupne vrednosti 40.000 eura, od čega je platio samo 5.000 evra, da bi u okviru svojih službenih ovlašćenja omogućio neovlašćen priključak ove stambene zgrade na elektroenergetski sistem JP ED Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com