Društvo

aci nebezbedni kada vetar duva? (VIDEO)

Prve procene su da je materijalna šteta na Mašinsko-tehničkoj školi nastala zbog pada krovne konstrukcije od 2 do 2,5 miliona dinara. Kada bude završena konačna procena, krov će biti saniran sredstvima iz budžetskih rezervi, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

U ponedeljak će, kako je rekao, raspisati javnu nabavku po hitnom postupku kako eventualne padavine ne bi napravile još veću štetu na objektu.

“Obišao sam školu i prema prvim procenama ustanovili smo značajnu materijalnu štetu”, rekao je Perišić.IMG 20160415 1035452

U vetru koji je juče u gradu obarao delove krovova, fasada, pa i bilborde, oboreno je i 200 kvadrata limene konstrukcije sa zgrade u kojoj se nalaze škole “12. februar” i “15. maj”. Niko nije nastradao jer su đaci iz popodnevne smene bili na nastavi, ali je oštećeno nekoliko automobila kada je na njih pao lim težak nekoliko stotina kilograma. Iz škole “15. Maj” su rekli da krov nije bio oštećen i da nije bilo nikakvih naznaka da ovako nešto može da se dodgodi.

Odletanje krovne konstrukcije sa škole, na sreću sa istim ishodom, dogodilo se i februara prošle godine. Tada je metalni deo usled oluje odleteo sa krova Osnovne škole “Miroslav Antić”.

U Upravi za obrazovanje koja ima novog vršioca dužnosti direktora Marinu Kostić, nismo uspeli da dobijemo informacije u kakvom su stanju ostale škole u gradu i da li su đaci bezbedni kada duva malo jači vetar. Između ostalog, Uprava je zadužena i za izgradnju i kapitalno održavanje zgrada u kojima se nalaze škole.

Podsećamo na to da, od kada je preminuo većnik Nenad Gašević u avgustu prošle godine, u gradskom veću ne postoji osoba koja je konkretno zadužena za oblast obrazovanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com