Kolumna

Stanomir ce ženi na televizor

Vide li ? Stanomir Radikin iskočil na televizor, vikaju ce ženi . Zva ni Kosana iz Niš , vika , gledate li televizor , ene ga Stanomir sas tri slabodržeće penzionerke , jednu će izbere i sas nju mora izlegne na sastanak , ako se ona ne popišmani . On ne smeje da odrekne . A posle, kvo će bude, toj si oni znaju .

Sag postalo moderno da se žene i udavaju, takoj, eli da idu na televizor i da i’ svi posmatraju kako se znoje dokle gi biraju ili dokle oni biraju , eli preko kompjutor, tuj se prvo gledaju i dopisuju , pa ako potraji, ima koji se i uzimaju. Neznam , nekada su takoj davali oglasi u novine – lep, crnomanjas, visok, situiran sas kuću i kola i platu, traži lepu i vrednu i bogatu, s koju će živi u njojnu kuću, njegova je malečka za oba. Šifra, dodji da ostarimo zajedno. Znak za prepoznavanje – crven karamfil .

Tola Radisovin si nema tuj brigu . Pa dojde iz Australiju , lani ne može da se oženi, onoj ubavo ciganče, Anikino unuče, beše mlogo malečko , pa se vrnu eve , vikaju će gu vodi.

Ono, prvo treba devojče da se porodi , ne znaje se kuj je tatko, pa će dete ostavi u bolnicu i će si ide s njeg. Još si nema godinke za udavanje, al Tola išal u miliciju da se raspituje kako toj ide i rekli mu, ako roditelji potpišu , sve može. Ne ide on džabe sag sas majku, dok se devojče ne porodi . Ono, mož si i nju uzne, i ona je pešes godine pomlada od njega. Al, ona nemož ostavi ostalu dečurliju, a i njemu se devojče poviše prisvidjalo. Još samo da se porodi.

Ma , čudno nek’vo vreme dojde. Vikaju , stari momci dovode žene iz albansko , naše se neće udavaju u selo , pa vekuju same po varoš .

Tako’e kad više nema sabori . Odnapred beše , izlegnu na sabor i devojke i momci , šetaju po livadu i pogledjuju se preko sladoled , lubenicu i flašu pivo, ne projde mlogo i čuju se puške . Misa isprosil Stanku.

I ako im je, nek se žene preko televizor, kad i’ sram da doode na sabori.

Dopisujem danaske, na 10. maj – devojče se porodilo, al dete neje ostavilo. Će si ga čuva. A Tola Radisovin odlučil – ce ženi s mater. Ono, po godine, ona je i više pristala uz njeg. Nek im je sa sreću.

 

Izvor: NEGOSLAVA’S blog

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com