Društvo

Humane Nišlije reagovale za samo desetak minuta

Članovi Grupe za pomoć ugroženim Nišlijama, koji vode akciju “Čepening” sakupili su dovoljno čepova za kupovinu prvih elektromotornih invalidskih kolica. Potražili su pomoć da se čepovi prevezu do reciklažnog centra u Beloljinu i pomoć je stigla sa više strana. Ovim gestom dobre volje Nišlije su pokazale da jesu humane i vole da pomognu.

Akcija ČEPENING traje, prikupljena je nova količina čepova u drugom talasu. Do juče prikupljene čepove nije imao ko da preveze, danas više njih raspoloženo je da ovaj posao obavi besplatno. Nakon objave u niškim medijima, dobrovoljno su se javili pojedinci, javna preduzeća i jedna gradska opština. Na objavu ovog apela u Niškim Vestima nakon samo desetak minuta javili su se prvi sugrađani koji su besplatno ponudili pomoć i tražili kontakt organizatora akcije. 

Čepening

Prvu turu čepova predali su organizatori akcije lane i to 720 kg što je 180 evra. Kako je za kupovinu polovnih elektoromotornih kolica potrebno 400 evra, akcija je nastavljena i prikupljena nova količina koja je spremna i ovih dana biće transportovana do reciklažnog centra u Beloljinu.

“Zadovoljni smo što su Nišlije brzo reagovale i javile se da pomognu. Mi ćemo novu količinu transportovati ovih dana naplatiti čepove i kupiti prva kolica. Onda smo završili taj prvi krug. Odmah nastavljamo dalje sa akcijom. Sakupljamo čepove i dalje za još jedna kolica i biće potrebno organizovati prevoz za neku narednu količinu, zato su nam veoma bitni i dragoceni ljudi koji su se javili da pomognu. Hvala u ime organizatora”, kaže Vojkan Živković za Niške Vesti jedan od pokretača akcije Čepening.

Pomoć su ponudili brojni pojedinci, niški autoprevoznici, JKP Mediana, Regionalni centar “Jugoistok” i Gradska opština Palilula.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com