Društvo

Niški karikaturista nagrađen i u Španiji

Karikaturista Saša Dimitrijević početak godine obeležava novom nagradom. Svetski priznat konkurs, 400 radova iz 50 zemalja, ove brojke nisu uplašile Dimitrijevića da pošalje svoj rad. Nišliji je pripala treća nagrada.

„Ova nagrada me je iznenadila. Prvi put učestvujem na ovom konkursu u Španiji koji traje čak 20 godina, to svedoči o njegovom kvalitetu. Nagrada mi je draga jer su radove ocenjivani na Facebook stranici Festivala. Meni je velika čast da sam se našao u društvu i u trci za nagradu sa velikim imenima svetske karikature,” kaže Saša Dimitrijević za Niške Vesti.

Tema je bila „Bikovi da, toreadori ne“, a pobednik je Bonil iz Ekvadora. Drugu nagradu dobio je Santeala iz Meksika.

Screenshot 12

Saša Dimitrijević ne zna tačan broj nagrada koje ima na polici.

“Dobijam ih već godinama, imam ih blizu stotinak, ali ih odavno ne broji,” kaže Saša za naš portal.

Dobio je priznanja za svoj rad iz čitavog sveta, retko da postoji konkurs na kome je on učestvovao a da je ostao nenagrađen.

On svojim radovima jasno kaže svoj stav koji je često i mišljenje većine Nišlija. Ne libi se da oštro kritikuje i postavlja pitanja u vezi ozbiljnih društvenih pitanja.

Nagrade će pobednicima biti uručene 5. februara ali Saša na ovu dodelu neće otići.

Dimitrijević kaže da je veliko interesovanje za njegov rad posledica opšteg stanja u društvu pa se njegove karikature dopadaju ljudima koji to i potvrđuju lajkovanjem ili deljenjem istih na društvenim mrežama.

Karikaturista Saša Dimitrijević radi u „Narodnim novinama“ gde objavljuje svoje radove koje Nišlije mogu da prate i na portalu „Belami“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com