Društvo

Vetar i smetovi okovali Niš

Retko ko se usuđuje da danas na niške ulice izađe svojim kolima, kaže taksista koji je danas imao samo tri sata odmora. Kaže jutros su ga pozvali iz centale zbog povećanog obima posla. Direktor JKP Mediana koja čisti gradske ulice Bratislav Vučković, kaže za Niške Vesti da situacija nije sjajna i da nije najzadovoljniji ali i dodaje da je prohodno i da sa sedam ekipa ovo jeste maksimum.

Savet – koji treba slediti jeste da se vozi pažljivo i sporo i da se drži veće odstojanje. Bulevari u gradu su očišćeni ali ipak ispod tankog sloja snega ima i leda što povećava rizik od proklizavanja.

Na terenu su trenutno sedam ekipa koje čiste prilaze gradu jer je to prioritet, kaže Bratislav Vučković, direktor JKP Mediana.12483352 943393382364492 1895346646 n

“Jak vetar i smetovi koji su nastali danas napravili su puno problema. Da, kasni se sa čišćenjem centra grada, upravo zbog toga. Situacija nije sjajna, ali su ulice prohodne. Prohodne su ulice  prvog i drugog prioriteta, i ove ulice se trenutno popravljaju. Sledi rad u 3 i 4 prioriretu.” rekao je Vučković.

Ono što plaši je i najava ledene kiše koja će padati narednih sati.

“Da pripremimo ulice za tu ledenu kišu, bacićemo noćas još 20 tona soli, mada ona i ne može da deluje ako je temperatura ovako niska.” kaže direktor Mediane i dodaje:

“Nije situacija gora nego u Beogradu.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com