Društvo

Novo dvorište i parking za tehničke škole

Naredne godine dvorište i parking kod tehničkih škola u ulici Aleksandra Medvedeva biće konačno rekonstruisani. To će biti prvi put, posle više decenija od popločavanja, da taj prostor dobije novi izgled. Novac je obezbeđen uz pomoć prekograničnog projekta sa Bugarskom.

Ovako danas izgleda dvorište ispred Prve tehničke škole „Milutin Milanković“. Prizor je isti ili lošiji kada pada kiša i topi sneg. Nepristupačno je i za automobile i za pešake, kaže direktorka te škole Slavica Jukić.

“Ja sam ovu školu pohađala, sada u njoj radim. Ne pamtim da je ikada bilo šta rađeno u dvorištu. Vremenski uslovi i starost ploča doveli su do toga da bude nebezbedno i za vozače i za pešake. Jedini radovi bili su prošle godine kada je otac jednog našeg učenika, videvši u kakvom stanju se nalazi prilaz školi, malo adaptirao deo ispred ulaza i to je sve za toliko godina“, naglašava direktorka Jukić.

parking 01

Dobra vest za one koji pohađaju četiri tehničke škole je da je urađeno idejno rešenje. Sa njim je Gradska opština Crveni Krst aplicirala na IPA projektu sa Bugarskom i on je odobren. Nišlije su partneri na projektu, a njegova vrednost je pola miliona evra, potvrdio je predsednik Miroslav Milutinović.

Dvorište će imati internet kafe, binu za muzičke programe, stare i dotrajale ploče biće zamenjene kvalitetnijim, biće postavljeni solarni paneli. Predviđeno je da se tu parkiraju automobili profesora škola i gostiju, dok će od građevinske škole Neimar do Elektrotehničke škole Nikola Tesla, paralelno sa ulicom Aleksandra Medvedeva biti napravljen parking za učenike“, dodao je on.

Boljim uslovima za vreme boravka u školi upotpuniće novi sadržaji u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ . Kompletno će biti rađena spoljašnja i unutrašnja fasada, biće izgrađeno nekoliko igrališta za đake, a Beogradska ulica će biti rekonstruisana i uvešće se gas za školu.

parking 02

Banja Vidrište u selu Miljkovac takođe je deo prekograničnog projekta i sa tim novcem napraviće se novo kupatilo jer je staro oštećeno, planirani su novi sadržaji za posetioce. Teretane na otvorenom biće postavljene u naselju Ratko Jović i na seoskom području, a naselje Medoševac dobija vrtić od fondacije Novak Đoković o čemu su Niške Vesti već pisale.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com