Društvo

Hapšenje Dikića još uvek NEPOTVRĐENO

Ministar unutrašanjih poslova u Vladi Srbije, Nebojša Stefanović, nije potvrdio informaciju da je u Crnoj Gori uhapšen bivši komandant žandarmerije Srbije, Bratislav Bata Dikić “jer iz Crne Gore nije stiglo zvanično obaveštenje”. On je negirao da srpska policija ima bilo kakve veze sa hapšenjima u Crnoj Gori, “ako ih je bilo.” Premijer Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je da je  “čudan dan kada se to dagađa” i da će  komentar dati nakon završetka parlamentarnih izbora u Crnoj Gori koji se održavaju danas.

Prema pisanju nekih crnogorskih medija, a koje su preneli i srpski mediji, tokom noći uhapšeno je 20 osoba koje su, navodno, u Crnu Goru ušle sa namerom da izazovu oružane sukobe, jer se u ovoj zelmlji danas održavaju redovni parlamentarni izbori.

Navodno, ova uhapšena je sa velikom količinom naoružanja, a namera je da izazivanje terorističkih akcija. Grupu je, takođe po nepotvrđenim informacijana, predvodio bivši komandant žandarmerije Srbije, Bratislav Bata Dikić.

U crnogorskon online portalu Vijesti u tekstu pod naslovom DF: Dikić je drug Veljovića i Popovića, nemamo nikakve veze sa njim, piše i da “Niko iz crnogorske opozicije sa Dikićem nikad nije imao bilo kakav kontakt”.

“Nema informacija o tome zbog čega je Dikić uhapšen. Imamo samo obaveštenje.Čudan je dan kada se to događa. Kada se završe izbori imaću komentar. Do tada, ugrizao bih se za jezik i ćutao bih”, rekao je Vučić .

Da podsetimo, Dikić je rođen u Nišu, 1970. godine. Radio je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije od 1989. godine, od čega deset godina u specijalnoj policijskoj jedinici za borbu protiv terorizma (SAJ). Diplomirao je i doktorirao na Univerzitetu u Novom Sadu, na užoj naučnoj oblasti „krizni menadžment“. Tokom  karijere Dikić je dobio brojne nagrade i odlikovanja, uključujući Ratni krst. Unapređen je u čin generala policije 21. januara 2011. godine, a krajem 2015. je penzionisan.

Broj mobilnog telefona Bratislava Dikića koji ima redakcija Niških Vesti danas je bio nedostupan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com