U fokusu

NEMA VIŠE ODLAGANJA Svi moraju da zamene zdravstvene do kraja godine!

Čipovane elektronske zdravstvene kartice trenutno ima svega trećina od oko sedam miliona osiguranika, ali iz resornog ministarstva još nema predloga da se produži zakonskirok za zamenu, koji ističe 31. decembra.

Prema podacima RFZO, elektronske zdravstvene knjižice je do 28. septembra dobilo 2.257.755 građana, što je manje od trećine ukupnog broja od oko sedam miliona osiguranika.

Zakonski rok za zamenu koji je počeo u januaru prošle, ističe 31. decembra ove godine! Elektronske kartice uglavnom sada imaju zaposleni, koji su ih dobijali preko preduzeća i kompanija u kojima rade. Prema iskustvima iz domova zdravlja, poslovično revnosni penzioneri su izgleda čekali poslednje tromesečje da regulišu ovu obavezu, te upravo oni najčešće pitaju da li će biti produženja roka.

Kako kažu u RFZO, to bi moglo da se dogodi samo ako Ministarstvo zdravlja do kraja godine u tom smislu predloži izmenu Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Građani koji su ušli u proceduru zamene knjižice žale se da na novu čekaju i po tri meseca, iako je rečeno da je od podnošenja zahteva do dobijanje nove isprave potrebno u proseku 30 dana.

Opširnije na Alo.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com