Politika

VLADA U NIŠKOJ KASARNI: Ministri sele kabinete kod auto-pijace

U kasarni u Nišu već je uveliko u toku glancanje i krečenje kako bi se ona prilagodila za spavanje, ali i za rad članova Vlade Srbije

Sedište Vlade Srbije, od 10. do 17. oktobra, biće u niškoj vojnoj kasarni kraj Auto-pijace, otkriva Kurir. Premijer Aleksandar Vučić i ministri će i sednice održavati u tom vojnom objektu kraj Nišave.

Izvor Kurira iz Nemanjine 11 kaže da je ovaj vojni objekat izabran upravo zbog uštede novca.

– Iako još zvanično nije doneta odluka gde će tih sedam dana boraviti i raditi članovi Vlade Srbije, sigurno je da to neće biti niški hoteli. Sve smo bliže odluci da to bude kasarna, u kojoj se trenutno nalazi naša vojska, mada je bilo predloga da to bude i zgrada komande Vojske Srbije u Nišu – priča sagovornik Kurira.

Kako jos saznaje Kurir, u toku je glancanje niške kasarne.

– Još nismo dobili nikakav dopis, ali već gledamo šta treba popraviti, okrečiti, osvežiti… Moramo da prilagodimo deo zgrade potrebama Vlade i njenih ministara. Neće to biti neki luksuz, ali će sve biti čisto jer će oni ovde i spavati i jesti i raditi nedelju dana – dodaje izvor iz niške kasarne.

Premijer Vučić je još u maju najavio ovu vrstu akcija Vlade Srbije i još tada je rekao da će „članovi Vlade spavati u kasarnama Vojske Srbije da ne bi dodatno opterećivali budžet novim izdacima“.

Op[irnije na Kurir.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com