Društvo

Redovi ispred šaltera za vozačku, pasoš…

Redovi…u Srbiji su tako normalna stvar, pogotovo leti kada se radi smanjenim kapacitetom a obim posla je isti ili veći, kao u ovom slučaju. Zbog aktuelne turističke sezone povećan je broj zahteva za izdavanje međunarodne vozačke dozvole i to je dodatni razlog što se u ovom periodu javlja veći broj građana na šalterima vozačkih dozvola, kažu u Policijskoj upravi.

“Danima već obilazim šaltere, umorna sam više od čekanja po ovoj vrućini. Nikako da dođemo ko ljudi završimo šta nam treba, nego ovako…besna sam i ljuta i nemoćna. Da je sve ovo besplatno još bih i razumela, a ne platiš sve debelo i opet potrošiš u najboljem slučaju najmanje dva cela dana”, kaže razočarano Nišlijka Marina Jokić ispred ispostave kod Doma zdravlja.

Prijem zahteva za biometrijska lična dokumenta u PU Niš vrši se na devet akvizicionih mesta, dok se uručivanje izrađenih dokumenata vrši na tri akviziciona mesta, kažu u niškoj policiji.

Tokom perioda godišnjih odmora, u letnjim mesecima, kao i u periodu praznika, pojačano je interesovanje građana za podnošenje zahteva za izdavanje biometrijskih pasoša, s obzirom da veliki broj naših građana u tom periodu putuje u inostranstvo, kao i da veliki broj naših građana koji borave u inostranstvu želi da reguliše svoje pravo na lična dokumenta (pasoš, ličnu kartu, vozačku dozvolu) tokom boravka zemlji, usled čega su povećane gužve. Takođe, građani koji poseduju lične karte izdate na starom obrascu podnose zahtev za izdavanje biometrijskih ličnih karata, zbog isteka roka za zamenu istih, što dodatno utiče na stvaranje gužvi”, kažu za Niške Vesti u Policijskoj upravi.

Iz Policijske uprave stiže i savet, koji bi valjalo poslušati.

Savet građanima je da zahteve za izdavanje ličnih dokumenata podnose mimo aktuelne turističke sezone kada je broj zahteva daleko manji. Građani koji imaju lične karte na starim obrascima imaju mogućnost da iste zamene do kraja godine, vozačke dozvole na starim obrascima važe do juna 2017. god. ili do datuma na vozačkoj dozvoli, ako važnost dozvole nije nakon ovog datuma”, savetuju iz Policijske uprave Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com