Društvo

“Mladi prirodnjaci” učili o ekologiji

Mališani su pohađali kreativnu radionicu za mlađe osnovce ’’Mladi prirodnjaci’’, gde su izrađivali predmete od recikliranog materijala i učili o ekologiji. Radionicu je organizovao EU info kutak u saradnji sa nevladinom organizacijom „Zeleni ključ“, a povod je 5. jun – Svetski dan zaštite životne sredine.

Deca su na radionici od recikliranog ambalažnog otpada izrađivali unikatne saksije u koje će saditi cveće i začinsko bilje. U tome su im pomagati roditelji koji su, zajedno sa njima, po završetku radionice, učestvovali u kvizu znanja o zaštiti životne sredine. U EU info kutku postavljena je i izložba dečijih crteža na temu zaštite životne sredine.prirodnjaci1

Radionici su prethodili pripremni časovi u Osnovnoj školi ’’Učitelj Tasa’’, na kojima su deca učila o važnosti ekologije, zaštiti ozonskog omotača, recikliranju elektronskih uređaja koji oštećuju omotač, zaštiti od UV zračenja, mikroskopiranju i retkim biljnim vrstama i njihovom očuvanju.

Ekološki odgovorno ponašanje se uči od malena i ono stvara ekološki osvešćene građane“, kažu organizatori radionice.

prirodnjaci 2

Agenda EU 2020 i vizija za 2050. godinu su pod jakim uticajem koncepata zaštite životne sredine i klimatskih promena koji se zasnivaju na održivom razvoju, sa efikasnom upotrebom resursa i niskom emisijom karbonskih isparenja. Visoki standardi zaštite životne sredine se više ne posmatraju kao teret, već kao prilika za razvoj i prednost na tržištu. Takozvane zelene tehnologije već čine 2,5% bruto društvenog proizvoda Evropske unije a donose i 3,5 miliona radnih mesta i u stalnom su razvoju, kažu u EU info kutku.

prirodnjaci 5

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com